Πρωτάθλημα στον… αέρα. Πρωτάθλημα που οι διαιτητές του βάζουν «μπουρλότο». Ένα καλεντάρι πολλών αγώνων, πολλών ντέρμπι, που πηγαίνει στα σκουπίδια. Προπονητές στα πρόθυρα… νευρικής κρίσης, αφού βλέπουν πως ο σχεδιασμός τους πάει στράφι. Ομάδες που είναι πιθανό να έχουν μεγάλες οικονομικές ζημιές από τηλεοπτικές ρήτρες και όχι μόνο.

Οι διαιτητές αποφάσισαν αποχή, την προανήγγειλαν και φαίνεται πως δεν κάνουν πίσω. Λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη αυριανή συνεδρίαση στη Superleague με φόντο τις τελευταίες εξελίξεις, οι διαιτητές προχώρησαν ένα βήμα ακόμα.

Το σώμα των διαιτητών και βοηθών της Λίγκας απέστειλε ομαδικό κώλυμα στην ΚΕΔ ώστε να μη γίνουν οι ορισμοί της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, που είναι προγραμματισμένο για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Το κώλυμα είναι μέχρι τις 17 Ιανουαρίου, με αποτέλεσμα να καλύπτει τις δύο πρώτες αγωνιστικές του 2020 (17η και 18η) και τα ματς των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Πλέον μοιάζει οριστικό, ό,τι κι αν συμβεί στο αυριανό Δ.Σ. της Λίγκας, πως δεν θα έχουμε αγωνιστική δράση για το επόμενο 20ήμερο στην Ελλάδα, αν και στο Κύπελλο που δεν υπάρχει VAR μπορούν να οριστούν διαιτητές από τη Superleague 2.

Ωστόσο, το πρωτάθλημα κινδυνεύει πια να τιναχτεί στον αέρα από τις αποφάσεις των διαιτητών και μετά να αναζητούνται ημερομηνίες για να… στριμωχτούν τα πάντα, σε ένα έτσι κι αλλιώς άκρως «στριμωγμένο» πρόγραμμα.