Μπορεί το πρόσωπο της χρονιάς για το περιοδικό Time να μην προέρχεται ούτε από τον πολιτικό κόσμο, ούτε από κάποια πάμπλουτη οικογένεια, αλλά κατάφερε με το θάρρος της να επηρεάσει όλη την υφήλιο και να γίνει αντικείμενο προς συζήτηση από τα διεθνή ΜΜΕ.

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ έγινε σύμβολο στον αγώνα για το περιβάλλον και κέρδισε πιστούς υποστηρικτές επειδή ξεκίνησε το δικό της κίνημα προκειμένου να προτρέψει κι άλλους συμπολίτες της να… σοβαρευτούν και να σώσουν το περιβάλλον.

Μάλιστα η νεαρή ακτιβίστρια έγινε εξώφυλλο λοιπόν στο περιοδικό Time επειδή οι περισσότεροι αναγνώστες την επέλεξαν.

Για πολλούς μάλιστα ήταν μία επιλογή που δικαίως έγινε πράξη.

Ωστόσο για άλλους ήταν μία απρόσμενη εξέλιξη, μιας και το περιοδικό έχει φιλοξενήσει ουκ ολίγες φορές στο εξώφυλλό του μερικούς από τους πιο πλούσιους ανθρώπους του κόσμου, οι οποίοι επομένως έχουν ψηφιστεί ως και πρόσωπα της χρονιάς.

Ποιοι είναι αυτοί;

Τζεφ Μπέζος

Στην κορυφή της λίστας του περιοδικού βρέθηκε το 1999, ως«πρόσωπο της χρονιάς» ο ιδρυτής της Amazon Τζεφ Μπέζος.

Ο ισχυρός άντρας της Amazon έχει καθαρή περιουσία 112 δισ. δολάρια ενώ έχτισε την αυτοκρατορία του, ξεκινώντας μια επένδυση ύψους 300.000 δολαρίων το 1995.

Μπιλ Γκέιτς

Ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, βρέθηκε στην κορυφή της λίστας του περιοδικού Time ως πρόσωπο της χρονιάς το 2005.

Σύμφωνα με το The Richest, οδρυτής της Microsoft διαθέτει καθαρή περιουσία που ανέρχεται στα 107 δισ. δολάρια.

Η Microsoft, η οποία ιδρύθηκε από τον Μπιλ Γκέιτς και τον Πολ Άλεν το 1975, παραμένει ο απόλυτος κυρίαρχος στον τομέα των λογισμικού υπολογιστών, με την αξία της να ξεπερνά τα 780 δισ. δολάρια.

Ο Μπιλ Γκέιτς βρίσκεται σταθερά στο top 3 της λίστας του Forbes με τους πιο πλούσιους στον κόσμο με τους Τζεφ Μπέζος και Μπερνάρντ Αρνό να είναι οι μοναδικοί που τον ξεπερνούν.

Μαρκ Ζούκερμπεργκ

Πρόκειται για τον νεότερο στη λίστα του Time , καθώς όταν ο Μπαρκ Ζούκερμπεργκ έγινε το πρόσωπο της χρονιάς στο περιοδικό ήταν μόλις 35 χρονών.

Η πλατφόρμα του Facebook χρησιμοποιείται από περισσότερους από 2,3 δισ. ανθρώπους τον μήνα, ενώ 1,4 δισ. χρησιμοποιούν την πλατφόρμα σε καθημερινή βάση.

Όπως αναφέρει το The Richest στην διάσημη πλατφόρμα κάνουν εγγραφή καθημερινά πάνω από μισό εκατομμύριο άνθρωποι. Ο Ζούκερμπεργκ διαθέτει καθαρή περιουσία ύψους 74 δισ. δολαρίων και το 2007 αναδείχθηκε ο νεότερος δισεκατομμυριούχος σε ηλικία μόλις 23 χρόνων.

Βλαντιμίρ Πούτιν

Ο Ρώσος πρόεδρος βρέθηκε στην κορυφή της λίστας του Time το 2007, ως πρόσωπο της χρονιάς. Η περιουσία του Πούτιν παραμένει άγνωστη, μιας και οι αρχές δεν γνωρίζουν ακριβώς το μέγεθός της.

Ο Ρώσος πρόεδρος συγκαταλέγεται, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, στους πολιτικούς με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως, ενώ παράλληλα είναι ένας από τους πιο πλούσιους προέδρους στον κόσμο.

Αξίζει να σημειωθεί πως το παλάτι του προέδρου κοστολογείται στο 1 δισ. δολάρια.

Τεντ Τέρνερ

Ο βασιλιάς των media διαθέτει καθαρή περιουσία ύψους 2 δισ. δολαρίων και αναδείχθηκε πρόσωπο της χρονιάς για το περιοδικό Time το 1991.

Ο Τέρνερ έχει δημιουργήσει τα μεγάλα δίκτυα CNN, TNT και TBS, ενώ σύμφωνα με το Forbes είναι ο δεύτερος ισχυρότερος επενδυτής ακινήτων στην Αμερική.