Σε άθλια κατάσταση βρίσκεται ο πρώην κραταιός άντρας του Χόλιγουντ, Χάρβεϊ Γουάινσταϊν.

Ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν προσήλθε πρόσφατα σε δικαστήριο του Μανχάταν, υποβασταζόμενος σε κακή κατάσταση εξαιτίας των προβλημάτων που αντιμετωπίζει στην σπονδυλική στήλη, αλλά και του σακχαρώδη διαβήτη από τον οποίον υποφέρει, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Page Six.

Ο 67χρονος Χάρβεϊ Γουάινσταϊν πρώην παραγωγός της κινηματογραφικής βιομηχανίας του Χόλιγουντ, ο οποίος έχει κατηγορηθεί για σεξουαλική παρενόχληση και βιασμό, προσήλθε στο δικαστήριο για μία νέα ακρόαση, ώστε να αλλάξουν οι όροι κράτησής του, καθώς από τη σύλληψή του και μετά έχει εμφανίσει πολλές ασθένειες, μεταξύ των οποίων και διαβήτη τύπου 2.

Τα προβλήματα υγείας που επικαλείται ο Γουάινσταϊν άνοιξαν τον δρόμο για να του επιτραπεί να φορέσει ειδική συσκευή παρακολούθησης, καταβάλλοντας και χρηματική εγγύηση μέχρι να εκδικαστούν οι υποθέσεις για τις οποίες κατηγορείται.

Ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν έφτασε στο δικαστήριο και μπήκε στο κτίριο υποβασταζόμενος. Αρχικά φορούσε το ειδικό βραχιόλι εντοπισμού στον αστράγαλο, αλλά λόγω των προβλημάτων υγείας του, ο επιτηρητής της εγγύησης Ira Judelson το άλλαξε με μία συσκευή δύο κομματιών.

Η νέα συσκευή περιλαμβάνει ένα λεπτότερο βραχιόλι αστραγάλου με ξεχωριστή συσκευή εκπομπής του σήματος.

«Η συσκευή ενός τεμαχίου ήταν προβληματική για τα πόδια και τα ιατρικά θέματα που αντιμετωπίζει ο κ. Γουάινσταϊν», δήλωσε ο δικηγόρος του στο δικαστήριο, ενώ η βοηθός του δικηγορικού του γραφείου ότι το βραχιόλι είναι ανιχνεύσιμο για τουλάχιστον 56 ξεχωριστές περιπτώσεις κατά παράβαση των όρων εγγύησής του.


Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν απέτυχε επανειλημμένα να παραμείνει στην περιοχή όπου πρέπει να βρίσκεται.

Λόγω των παραβιάσεων και των νέων νόμων για τη μεταρρύθμιση της εγγύησης που τίθενται σε εφαρμογή το επόμενο έτος, το «πακέτο» εγγύησης του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν πρέπει να επανεξεταστεί.

Η απόφαση από το δικαστήριο αναμένεται να ληφθεί σήμερα Τετάρτη (11/12).

Ο διάσημος παραγωγός του Χόλιγουντ, βρίσκεται επί του παρόντος εκτός φυλακής έχοντας καταβάλει εγγύηση ενός εκατομμυρίου δολαρίων, ενώ αντιμετωπίζει τις κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση και βιασμούς από τρεις γυναίκες.

Αντιδράσεις μετά από συνέντευξη της δικηγόρου του στο ABC

Την αντίδραση 21 γυναικών προκάλεσε συνέντευξη της δικηγόρου του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, Ντόνα Ροτούνο στην εκπομπή Nightline του δικτύου ABC.

«Ο Γουάινσταϊν και οι σύμβουλοι του πιστεύουν ότι δεν έκανε κάτι κακό και πως του αξίζει να τον καλωσορίσουμε ξανά στην κοινωνία. Αυτό απέχει πολύ από την αλήθεια» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Ανάμεσα στις γυναίκες που συνυπογράφουν την κοινή δήλωση είναι οι ηθοποιοί, Άσλεϊ Τζουντ, Ροζάνα Αρκέτ και Ρόουζ ΜακΓκάουαν, οι οποίες τους προηγούμενους μήνες «έσπασαν τη σιωπή» για τον Χάρβεϊ Γουάινσταϊν.

Η ανακοίνωση αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό του twitter της οργάνωσης Time’s Up (η οποία ιδρύθηκε από γυναίκες του Χόλιγουντ την πρώτη μέρα του 2018) και αναφέρει ότι «είδαμε σε εθνικό δίκτυο τις ίδιες παραπλανητικές, ταπεινωτικές τακτικές που επί δεκαετίες χρησιμοποιούσε ο Γουάινσταϊν προκειμένου να φιμώσει τη φωνή τόσων γυναικών, τακτικές που του επέτρεψαν να δημιουργήσει τις συνθήκες που ήθελε ώστε να εκμεταλλευτεί τη δύναμη του και να πλήξει τη φήμη και την καριέρα τους».