Αφού θέλεις να φλερτάρεις στον χώρο εργασίας, τουλάχιστον κάντο το σωστά. Διαφορετικά μην μπείς καν στον κόπο επειδή θα αποτύχεις παταγωδώς και μετά άστα!

Τι να φοράς

Βασικό! Πρόσεχε την εμφάνισή σου. Φόρεσε κάτι επαγγελματικό και την ίδια στιγμή κάπως σέξι, εμφανίσου περιποιημένος-η, καλοχτενισμένος-η, μυρωδάτος-η! Αν δεν υπάρχει dress code τύπου ταγιέρ-κοστούμι, αν είσαι γυναίκα, αντί για τζινάκια, φόρεσε ένα φουστανάκι. Αν είσαι άντρας, αντί για t-shirt, ένα καλοσιδερωμένο πουκάμισο.

Μίλα για εσένα, μίλα του γενικά!

Πέτα στο άσχετο πόσο πολυπράγμων άνθρωπος είσαι. Πες ότι έχεις μαθήματα μαγειρικής τις Τετάρτες ή ότι το Σαββατοκύριακο θα πας για ορειβασία στο Πόρτο Γερμενό ή ότι βοηθάς μια ΜΚΟ με παιδάκια. Λέγε πού και πού ότι είσαι ελεύθερος-η και ότι το πεδίο είναι ανοιχτό.

Σπάσε τον πάγο. Κάνε του-της κομπλιμέντα για τα μαλλιά, ή τα ρούχα, ή τα καινούρια γυαλιά, ή το γυμνασμένο του-της σώμα. Λάιτ, έτσι; Όχι «τι μανάρι είσαι εσύ!». Αν της πεις ότι τα μπλε του-της πηγαίνουν πολύ, και ξεσκιστεί να φοράει μπλε, είσαι σε πολύ καλό δρόμο! Και τούμπαλιν, αν σου πει ότι σου πηγαίνουν τα κίτρινα, ετοιμάσου να ντύνεσαι κάθε μέρα καναρίνι!

Όταν του-της μιλάς, κοίτα τον-την στα μάτια. Ναι, μπορείς! Δείχνει αυτοπεποίθηση και άνεση.Όταν βγαίνεις για να αγοράσεις καφέ ή τσιγάρα, ρώτα μήπως θέλει κάτι απέξω. Την επόμενη φορά θα πρέπει να θυμάσαι πώς πίνει τον καφέ ή τι μάρκα τσιγάρα καπνίζει. Άμα βγαίνει έξω για τσιγαράκι, να ‘σαι και συ! Θα έχετε να πείτε πολλά τα δυο σας.

Πρότεινε σε όλους τους συναδέλφους να πάτε για καφέ ή φαγητό, εκτός ωραρίου. Εκεί θα έχεις την ευκαιρία σου να λάμψεις! Άσε που δεν κινδυνεύεις να παρεξηγηθείς, γιατί τους κάλεσες όλους.

Κοινωνικοποίηση

Αν βλέπετε και οι δύο κάποια σειρά, κάνε αναφορές σε ατάκες της ή στείλε στο μέιλ του-της το τρέιλερ του νέου επεισοδίου.Κέρδισε το σεβασμό του-της με τη δουλειά σου. Η προσοχή και ο θαυμασμός ενός συναδέλφου έρχεται αβίαστα όταν αποδεικνύεις πόσο καλός είσαι και δέχεσαι τους επαίνους των άλλων. Ενδεχομένως, την επόμενη φορά που θα έχει κάποια απορία ή πρόβλημα να απευθυνθεί σε σένα για να βοηθήσεις.

Πάρε πρωτοβουλίες βοηθώντας τον-την σε διάφορα ζητήματα, ακόμα κι αν δεν σου το ζητήσει. Θα εκτιμηθεί η προσφορά σου, αν δεν πρόκειται για κάνα ψώνιο! Ή για κάποιον που δεν ενδιαφέρεται. Για ξεκάρφωμα, βοήθα και κάναν άλλον χριστιανό. Ως συντρεχτικός γίνεσαι συμπαθής σε όλους, άρα και στο αντικείμενο του πόθου σου. Και στο αφεντικό!

Πρωτοβουλίες

Ζήτα και τη δική του-της συμβουλή και βοήθεια. Τον-την κάνεις να νιώσει σημαντικός-ή και πολύτιμος-η. Κι εσύ φαίνεσαι ταπεινός-η, ότι δεν τα ξέρεις όλα, που είναι πολύ σπαστικό! Πρότεινε να δουλέψετε ένα project μαζί, εξασφαλίζοντας τη δημιουργία κοινών ωρών τσουζάμεν και κοινών εμπειριών.

Παίνεψε την καλή του-της δουλειά. Όλοι έχουν ανάγκη από λίγο ντάντεμα επαγγελματικό. Και επιδίωξε συναντήσεις στον ψύκτη του νερού. Μπροστά στο πεντάκιλο Ζαγόρι, κάνε ένα αστειάκι, πιάσε μια σύντομη κουβεντούλα, γίνε ευχάριστος-η. Την ίδια τακτική μπορείς να ακολουθήσεις τόσο στο φωτοτυπικό όσο και στο ασανσέρ (γνωστά στριμωχτάδικα). Προτεινόμενα θέματα συζήτησης: «Θα πας πουθενά το σαββατοκύριακο;», «Διάβασες κάτι καλό τελευταία;», «Τι μουσική ακούς;», «Είδες καμιά καλή ταινία;», «Δύσκολη μέρα σήμερα;». Τέτοια, παιδικά