Ο Ολυμπιακός έκλεισε τον πρώτο γύρο αήττητος, μοιράζεται την πρώτη θέση με τον ΠΑΟΚ στους 31 βαθμούς, ωστόσο ο… άτυπος τίτλος του πρωταθλητή χειμώνα του ανήκει καθώς υπερτερεί στα τέρματα του δικεφάλου.

Ένας άτυπος τίτλος που συνήθως συνεπάγεται και κατάκτηση του πρωταθλήματος, καθώς από τα 60 πρωταθλήματα που έχουν γίνει, ο πρωταθλητής χειμώνα έχει κατακτήσει τα 44.

Βεβαίως, φέτος η κατάσταση είναι διαφορετική καθώς για πρώτη φορά ο πρωταθλητής θα αναδειχτεί από τη διαδικασία των πλέι οφ.

Ωστόσο, το σημαντικό από τη νίκη του Ολυμπιακού στο Αγρίνιο, εκτός από τη διατήρηση της πρώτης θέσης, είναι ένα… ιστορικό ρεκόρ που κατέγραψαν οι ερυθρόλευκοι., καθώς έγιναν η πρώτη ομάδα που ξεπερνάει τους 4.000 βαθμούς στο σύνολο.

Συγκεκριμένα με το τρίποντο στην έδρα του Παναιτωλικού οι Πειραιώτες έφτασαν τους 4.001 βαθμούς, τη στιγμή που οι βασικοί του ανταγωνιστές είναι αρκετά πίσω από αυτό το «όριο». Ο Παναθηναϊκός είναι δεύτερος με 3.757, η ΑΕΚ τρίτη με 3.487 (έχοντας απουσιάσει και δύο σεζόν σε Β’ και Γ’ Εθνική) και ο ΠΑΟΚ τέταρτος με 3.281.