Σε φιλικό πηγαδάκι με τον Ιβάν Εσπινόσα ντε λος Μοντέρος από το ακροδεξιό Vox συνέλαβε ο φωτογραφικός φακός Ιγκλέσιας των Podemos και αυτό ήταν αρκετό για να ξεσπάσουν αντιδράσεις και επικρίσεις από το Λαϊκό Κόμμα και το Καταλανικό Αριστερό Κόμμα.

Το στιγμιότυπο είναι από τη φιλική κουβέντα του ηγέτη των Podemos με τους συναδέλφους του το απόγευμα της Παρασκευής, σε αίθουσα του ισπανικού κοινοβουλίου, στο περιθώριο εκδήλωσης για το ισπανικό Σύνταγμα.

Ο τόνος της συζήτησης ήταν τόσο χαλαρός και φιλικός, που εξέπληξε αρκετούς από τους παρευρισκόμενους, ενώ εκπρόσωποι άλλων κομμάτων δεν δίστασαν να ρωτήσουν τον Ιγκλέσιας και τους συνομιλητές του γι’ αυτή τη στάση τους. «Μεταξύ ανθρώπων που δεν έχουν κόμπλεξ, είναι εύκολο να υπάρξει κατανόηση» σημείωσε ο ντε λος Μοντέρος.

‘Τόσο το ύφος της συνομιλίας, όσο και η απάντηση του ντε λος Μοντέρος, ενόχλησαν τον γενικό γραμματέα του Λαϊκού Κόμματος Τεόντορο Γκαρθία Εχέα, που έσπευσε να αναρωτηθεί μήπως «το Vox είναι χρήσιμο για τα αριστερά», ενώ ο εκπρόσωπος του Καταλανικού Αριστερού Κόμματος του οποίου ηγείται ο φυλακισμένος για τα γεγονότα του 2017 στην Καταλονία, Οριολ Χουνκέρας ήταν ιδιαίτερα επιθετικός.

Ακολούθως, το παραπάνω γεγονός σχολίασε ο ίδιος ο Ιγκλέσιας μέσω Twitter, αναφέροντας πως «Σήμερα, σε πολλές οικογένειες υπάρχουν ψηφοφόροι από διαφορετικά κόμματα. Όπως συμβαίνει και σε επαγγελματικά δείπνα, όπου όλοι μιλούν και χαμογελούν. Δεν αποτελεί έλλειψη πολιτικής συνοχής, αλλά μια ανθρώπινη κατάσταση».

Εκεί απάντησε ο εκπρόσωπος του ERC, Γκαμπριέλ Ρουφιάν, ο οποίος μίλησε για προκλητική εξίσωση ανθρώπων που «βρίσκονται στη φυλακή για τις ιδέες τους με άλλους που είχαν ζητήσει φυλάκιση των πολιτικών τους αντιπάλων για 75 χρόνια».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από