Όλο και πιο έντονη γίνεται η ανησυχία για την κατάσταση υγείας της Άνγκελα Μέρκελ, μετά το νέο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας από την επίσκεψή της στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς.

Η γερμανίδα καγκελάριος πραγματοποίησε κατάθεση στεφάνου, στη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος. Αμέσως μετά, φάνηκε να χάνει προς στιγμή την ισορροπία της, κινδυνεύοντας να πέσει.

Σε βίντεο που κάνει το γύρο διεθνών ΜΜΕ, η καγεκλάριος φαίνεται να απλώνει το χέρι της προσπαθώντας να κρατηθεί από τον πολωνό πρωθυπουργό.

Συνυποδηλωτικές της κατάστασης, οι εκφράσεις στα πρόσωπα όσων βρίσκονταν κοντά της και είδαν το περιστατικό να συμβαίνει.

Ανησυχία για την υγεία της

Αν και από το βίντεο δεν είναι σαφές αν η αστάθεια της Μέρκελ οφείλεται σε κάποιο εμπόδιο στο έδαφος ή ήταν άλλο ένα επεισόδιο που σχετίζεται με την υγεία της, εντούτοις σε αρκετούς ξύπνησαν μνήμες από πρόσφατα επεισόδια της γερμανίδας καγκελαρίου.

Στις 18 Ιουνίου είχε αρχίσει να τρέμει έχοντας στο πλευρό της τον ουκρανό πρόεδρο αποδίδοντας τότε το τρέμουλο σε αφυδάτωση.

Μια εβδομάδα αργότερα, παρόμοιες εικόνες καταγράφηκαν σε συνάντηση της Μέρκελ με τον πρόεδρο της Γερμανίας στο Βερολίνο.

Το τρίτο επεισόδιο συνέβη κατά τη διάρκεια απόδοσης στρατιωτικών τιμών με τον πρωθυπουργό της Φινλανδίας.