Το παγωμένο Ολυμπιακό Στάδιο δε βοηθούσε για να γίνει ένα παιχνίδι που θα κρατούσε το ενδιαφέρον των ελάχιστων φιλάθλων που βρέθηκαν σε αυτό.

Η εικόνα στις εξέδρες δε θύμιζε καν φιλικό προετοιμασίας, κάποιο ζεστό απόγευμα του Ιουλίου. Θύμιζε παιχνίδι κεκλεισμένων των θυρών.

Δε μαζεύει που δε μαζεύει κόσμο ο Παναθηναϊκός τη φετινή σεζόν, ήταν και οι συνθήκες τέτοιες που εκ των προτέρων γνώριζες πως το παιχνίδι με την Παναχαϊκή θα γίνει μεταξύ… συγγενών και φίλων.

Πέμπτη, στις αρχές Δεκεμβρίου, με τη θερμοκρασία χαμηλά, στις 19:30 το απόγευμα και με την πρόκριση να έχει κριθεί από το 3-1 του πρώτου αγώνα. Πόσοι να πάνε; Περίπου 300… ηρωικοί, που είχαν την ευκαιρία να δουν ορισμένα από τα παιδιά της… επόμενης γενιάς του Παναθηναϊκού, ο οποίος παρατάχθηκε έχοντας στην ενδεκάδα τους 18χρονους Αποστολάκη, Ζαγαρίτη, Σερπέζη, είχε εννιά στους έντεκα Έλληνες, είχε και παίκτες που περίμεναν την ευκαιρία τους, όπως ο Μπεκ, ο Καμπετσής, ο Μαυρομμάτης, ο Νούνες, ακόμα – ακόμα και ο Κολοβός, που… παλεύει να βρει ξανά θέση στην αρχική ενδεκάδα.

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε όπως ακριβώς η ατμόσφαιρα που υπήρχε. Ελάχιστη ένταση μέσα στο γήπεδο από τον Παναθηναϊκό, με τους πράσινους να έχουν μεν την μπάλα στην κατοχή τους, να την κυκλοφορούν, να φτάνουν με σχετική άνεση στην αντίπαλη περιοχή, αλλά να μην φτιάχνουν ευκαιρίες. Κάποια μακρινά σουτ, κάποια στημένα, τα οποία πέρασαν ανεκμετάλλευτα με τον Δώνη μάλιστα να λέει στους συνεργάτες του πως με τόσα στημένα έπρεπε η ομάδα του να σκοράρει. Το 0-0 έμεινε σε όλο το πρώτο ημίχρονο, με το ματς περισσότερο να… κουράζει όποιον το έβλεπε.

Επιτέλους… Κολοβός

Σε αντίθεση με το πρώτο μέρος, το δεύτερο ξεκίνησε όχι απλά με ευκαιρία, αλλά με γκολ. Και μάλιστα με γκολ από έναν ποδοσφαιριστή που το έψαχνε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον.

Ο Δημήτρης Κολοβός ξέσπασε στο 52′, όταν έπειτα από τη σέντρα του Αποστολάκη, κατέβασε την μπάλα μέσα στην περιοχή και σούταρε για το 1-0.

Πρώτο γκολ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού για τον Έλληνα μεσοεπιθετικό, ο οποίος πήρε αυτοπεποίθηση από το συγκεκριμένο γκολ, ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του και ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου.

Λίγα λεπτά αργότερα, μάλιστα, με ένα σλάλομ πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του αλλά δεν κατάφερε να τελειώσει καλά τη φάση, ενώ στο 71′ με υπέροχη κάθετη πάσα βρήκε τον Καμπετσή σε θέση τετ α τετ, με τον τελευταίο να τελειώνει με σκαφτό πλασέ την φάση για το 2-0. Ενδιάμεσα, ένα άλλο τετ α τετ του Καμπετσή σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι, έπειτα από υπέροχη ενέργεια και κάθετη πάσα του Βαγιαννίδη στην πρώτη του επαφή με την μπάλα.

Το ματς άνοιξε αρκετά, ο Παναθηναϊκός είχε χώρους για να σημειώσει και τρίτο γκολ, χωρίς να τα καταφέρει, η Παναχαϊκή βρήκε κι εκείνη χώρους με το 3-5-2 που έπαιξε ο Δώνης, αλλά το 2-0 δεν άλλαξε, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει την πρόκριση με δύο νίκες και τον Δώνη να βρίσκει την ευκαιρία να δοκιμάσει αρκετά και αρκετούς και να μείνει ευχαριστημένους από τα περισσότερα που είδε.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Κολοβέτσιος (40′ Αλεξανδρόπουλος), Αποστολάκης, Ζαγαρίτης, Μαυρομμάτης, Κουρμπέλης, Νούνες, Μπεκ (63′ Φάουστο), Σερπέζης (63΄Βαγιαννίδης), Κολοβός, Καμπετσής

Παναχαϊκή: Καπούταγλης, Πατάπης, Πατρώνης, Μαυρίας, Ιντζόγλου, Παπατόλιος, Αντωνακόπουλος (69′ Μωραϊτης), Μουστακόπουλος, Λινάρδος, Μασούρας, Τσελεπίδης (60′ Κολοβός)