«Λευκή μέρα» βλέπει από το πρωί της Τετάρτης η Βόρεια Ελλάδα, με τους κατοίκους σε Χορτιάτη και Ωραιόκαστρο να ξυπνούν και να βλέπουν τα πάντα… άσπρα από το χιόνι!

Η ψυχρή εισβολή που βρίσκεται στη χώρα μας από σήμερα φέρνει μαζί της βροχές στις περισσότερες περιοχές της χώρας, καθώς και χιόνια στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης. Μάλιστα, τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά, ενώ από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν.

Εκτός από χιόνια, ο καιρός φέρνει μαζί του και κρύο, αφού οι βορειοανατολικοί άνεμοι (που στα πελάγη θα φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ) ρίχνουν και τη θερμοκρασία αισθητά.

Από τα ξημερώματα, χιονίζει στο Ωραιόκαστρο και το χιόνι έχει «στρωθεί» σε στέγες, αυτοκίνητα και δρόμους. Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν έχουν δημιουργηθεί προβλήματα.

Εικόνες από το χιονισμένο Ωραιόκαστρο

Χιόνια έπεσαν και στην περιοχή της Εξοχής και του Φιλύρου, ενώ αραιή παρατηρείται και στην ορεινή Χαλκιδική.

Στα λευκά έχει «ντυθεί» από νωρίς το πρωί και ο Χορτιάτης, ενώ ελαφρά χιονόπτωση υπάρχει και σε Λαγκαδά και την ανατολική Θεσσαλονίκη.

Εικόνες από τον χιονισμένο Χορτιάτη

Ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου ανέβασε στη σελίδα του στο Facebook video κατά τη διάρκεια της χιονόπτωσης χθες βράδυ.

Πρώτο χιόνι βόρεια Ελλάδα 3 Δεκεμβρίου 2019

Δημοσιεύτηκε από Σάκης Αρναούτογλου Sakis Arnaoutoglou στις Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου 2019

Τα πρώτα χιόνια έπεσαν και στα Χάνια Πηλίου, ενώ στα λευκά «ξύπνησαν» και τα ορεινά χωριά του νομού Τρικάλων, αφού χιονίζει από τα 800 μέτρα και πάνω σε όλο τον ορεινό όγκο της Πίνδου, από το Περτούλι και πάνω, Μεσοχώρα, Χρυσομηλιά από την πλευρά της Καλαμπάκας.

Το οδικό δίκτυο είναι ανοιχτό και επιχειρούν συνεχώς εκχιονιστικά μηχανήματα της Π.Ε. Τρικάλων.

Στα λευκά «ντύθηκαν» και ορεινές κοινότητες του νομού Λάρισας. Χαρακτηριστικές οι εικόνες από τη Σπηλιά του δήμου Τεμπών.

Το πρώτο χιόνι είναι γεγονός!!!

Δημοσιεύτηκε από Nikos Selinis στις Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου 2019

Στα λευκά ντύθηκαν και περιοχές της Χαλκιδικής, όπως η Αρναία. Μέχρι αυτή την ώρα απαιτούνται αλυσίδες στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ιερισσού από το 70ο έως το 80ο χλμ, καθώς και στην Επαρχιακή Οδό Νεοχωρίου – Βαρβάρας από την διασταύρωση Ολυμπιάδας μέχρι και την Βαρβάρα.

Αρναία το πρώτο χιόνι ❄⛄❄⛄?

Δημοσιεύτηκε από Στέλιος Γεωρ. Ρήγας στις Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου 2019

Ο καιρός σήμερα – Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ

ΑΘΗΝΑ, ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές που από αργά το απόγευμα θα σταματήσουν.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές, πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στις θαλάσσιες περιοχές και στα γύρω ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Τα φαινόμενα, που πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα, από το μεσημέρι βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 04 έως 08 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές, πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές και στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές παροδικές χιονοπτώσεις. Τα φαινόμενα, που πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα, από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 και το πρωί τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 00 έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Τις βραδινές ώρες θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές, πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες και στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και της βορειοδυτικής Πελοποννήσου παροδικές χιονοπτώσεις. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα.

Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 που βαθμιαία θα ενισχυθούν στα 6 με 7 και από το απόγευμα τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 6 με 8 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές, πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές και στα ορεινά της Θεσσαλίας, της κεντρικής Στερεάς και της βόρειας Πελοποννήσου τοπικές χιονοπτώσεις. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και αρχικά στα ανατολικά και από το απόγευμα στα νότια 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στις Κυκλάδες και από το μεσημέρι και στην Κρήτη.

Άνεμοι: Αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς 5 με 6 και τοπικά 7 με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα και από τα βόρεια.

Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στα υπόλοιπα αρχικά δυτικοί 3 με 5 που από το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός αύριο Πέμπτη

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο γενικά αίθριος. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες και στα ηπειρωτικά ορεινά λίγα χιόνια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 με εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.