Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν και πότε μπήκατε στη διαδικασία να γράψετε γράμμα στον Aϊ Βασίλη για να ζητήσετε κάποιο δώρο που επιθυμούσατε πολύ για εσάς ή για τους δικούς σας ή για να μεταφέρετε τους προβληματισμούς και τις αγωνίες σας ή απλά για να στείλετε ευχές ενόψει του ταξιδιού του ανά τον κόσμο, ζωγραφιές, καραμέλες και ζαχαρωτά γι’ αυτόν, τα ξωτικά και τους ταράνδους που τον συντροφεύουν.

Τα  Ελληνικά Ταχυδρομεία αναλαμβάνουν κι εφέτος τη διακίνηση των γραμμάτων του Aϊ Βασίλη. Τρεις περίπου εβδομάδες πριν ο Aϊ Βασίλης αρχίσει το ταξίδι του ανά τον κόσμο, τα ΕΛΤΑ, έστησαν τα γνωστά σε όσους πιστεύουν στο θαύμα της αγάπης, γιορτινά κόκκινα γραμματοκιβώτια τους, έξω από τα κεντρικά καταστήματα τους σε όλη την επικράτεια, περιμένοντας τα γράμματα των παιδιών προς τον Άγιο.

Όλα αυτά τα μοναδικά γράμματα, συγκεντρώνονται στον Τομέα Δημοσίων Σχέσεων των ΕΛΤΑ και στη συνέχεια, με τη βοήθεια του δικτύου, αποστέλλονται οι απαντήσεις, σε όσα από αυτά, αναγράφονται στον φάκελο τα πλήρη στοιχεία του αποστολέα.

Σε ανακοίνωσή τους τα ΕΛΤΑ υπογραμμίζουν τη σημασία της δράσης κοινωνικής ευθύνης «Γράψε ένα γράμμα στον Αϊ Βασίλη», η οποία πραγματοποιείται εφέτος για 28η χρονιά».

Πέρυσι, τα ΕΛΤΑ παρέλαβαν περίπου 150.000 γράμματα με παραλήπτη τον Άγιο Βασίλη και όσα από αυτά είχαν πλήρη στοιχεία αποστολέα, έλαβαν απαντητική κάρτα.

Στη φετινή κάρτα των Ελληνικών Ταχυδρομείων, το κείμενο υπογράφει ο βραβευμένος συγγραφέας Στέφανος Δάνδολος ενώ η εικονογράφηση έγινε από την Ανθούλα Λύγκα, γραφίστρια της Δ/νσης Φιλοτελισμού των ΕΛΤΑ.

Για περισσότερες πληροφορίες συνδεθείτε με το χριστουγεννιάτικο διαδραστικό site των ΕΛΤΑ στη διεύθυνση https://www.hohoho.elta.gr/.