Η ολλανδική αστυνομία συνέλαβε έναν ύποπτο για την επίθεση με μαχαίρι την Παρασκευή σε εμπορικό δρόμο της Χάγης.

Σημειώνεται πως ο δράστης διέφυγε μετά την επίθεση η οποία πραγματοποιήθηκε σε ένα μεγάλο κατάστημα στο κέντρο της πόλης, προκαλώντας σκηνές πανικού ανάμεσα στο πλήθος των πελατών που βρίσκονταν εκεί για να επωφεληθούν από τις εκπτώσεις της Black Friday.

Η ολλανδική αστυνομία, με ανακοίνωσή της, αναφέρει πως συνέλαβε έναν 35χρονο άνδρα για το περιστατικό χωρίς να δίνει περισσότερες πληροφορίες. Ο άνδρας αναμένεται να οδηγηθεί στο αστυνομικό τμήμα προκειμένου να γίνει ανάκριση.

Οι αρχές δήλωσαν πως δεν υπήρχε άμεση ένδειξη τρομοκρατικού κινήματος, ωστόσο δεν απέκλεισαν το σενάριο αυτό. Για τους ερευνητές «όλα τα σενάρια παραμένουν ανοικτά» για την ταυτότητα και το κίνητρο του δράστη, δήλωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας Μαρίγιε Κούιπερ.

Εξιτήριο για τους τραυματίες

Στο μεταξύ, οι τραυματίες πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο αργά το βράδυ της Παρασκευής. Πρόκειται για τρεις εφήβους, ένα 13χρονο αγόρι από τη Χάγη και δύο κορίτσια 15 ετών, η μία από το Άλφεν άαν ντεν Ριν και η άλλη από το Λάιντερσορπ. Δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους, δήλωσε η αστυνομία, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ANP.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε σε ένα μεγάλο κατάστημα της «Γκρότε Μαρκστράατ», μιας πολυσύχναστης αρτηρίας της μεγαλύτερης εμπορικής συνοικίας της πόλης, όχι μακριά από το Κοινοβούλιο, όπου βρίσκεται η έδρα της κυβέρνησης.

Στιγμές πανικού

Πλάνα που μεταδόθηκαν στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν πανικοβλημένους πελάτες να τρέχουν για να απομακρυνθούν από το σημείο, έναν εμπορικό δρόμο φωταγωγημένο από τους χριστουγεννιάτικους στολισμούς.

Σύμφωνα με τη δημόσια ραδιοτηλεόραση NOS, αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν πως είδαν δύο θύματα, τα δύο κορίτσια, να ουρλιάζουν και να φεύγουν τρέχοντας από το κατάστημα. Ένας μάρτυρας δήλωσε πως ένας «αθλητικός» άνδρας διέφυγε από τη σκηνή, υπερπηδώντας με ευκολία τα εμπόδια.

Η περιοχή αποκλείστηκε για ώρες καθώς εργαζόμενοι στις υπηρεσίες πρώτες βοηθειών παρείχαν βοήθεια στα θύματα και η αστυνομία ερευνούσε εξονυχιστικά την περιοχή σε αναζήτηση στοιχείων.

Στην Ολλανδία έχουν σημειωθεί αρκετές τρομοκρατικές επιθέσεις ή απόπειρες τρομοκρατικών επιθέσεων τα τελευταία χρόνια.