Από τον Ιανουάριο του 2020 θα ξεκινήσει φέτος η επικοινωνιακή εκστρατεία της Ελλάδας στο εξωτερικό, όπως τόνισε ο υπουργός Τουρισμoύ Χάρης Θεοχάρης σε συνάντηση που είχε χθες το βράδυ με δημοσιογράφους.

Σκοπός, σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη, είναι η στοχευμένη προσέγγιση των αγορών για τον ελληνικό τουρισμό για το 2020.

Αποκαλυπτικό είναι άλλωστε και δημοσίευμα της αυστριακής εφημερίδας Wiener Zeitung η οποία ανέφερε ότι «ο ελληνικός τουριστικός κλάδος πετυχαίνει το ένα μετά το άλλο τα ρεκόρ και μετά τα τρία πρώτα τρίμηνα του 2019 είναι σίγουρο ότι θα πρόκειται για την καλύτερη χρονιά όλων των εποχών».

Επίσης, παρέθετε πρόσφατα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας (ΤτΕ), σύμφωνα με τα οποία μέσα στους εννέα πρώτους μήνες του  2019 το ύψος των εσόδων από τον τουρισμό έφθασε τα 16,08 δισ. ευρώ και παρατηρητές αναμένουν πως μέχρι το τέλος της χρονιάς θα φθάσει ή και θα ξεπεράσει τα 17 δισ. ευρώ, έναντι των 16,1 δισ. ευρώ το 2018.

Το υπουργείο Τουρισμού φιλοδοξεί να κερδίσει με την έναρξη της νέας χρονιάς το στοίχημα των κρατήσεων, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα πρόκειται να δώσει σε κρίσιμες αγορές όπως η Κινά αλλά και οι χώρες που βρίσκονται εκτός Σέγκεν χωρών.

Αναφορικά με τα κονδύλια ο υπουργός Τουρισμός ανέφερε ότι θα κυμανθούν γύρω στα 16 εκατ. ευρώ συνολικά.

Το υπουργείο Τουρισμού βρίσκεται σε τροχιά υλοποίησης των νομοθετικών παρεμβάσεων τόσο στο σκέλος του καταδυτικού τουρισμού όσο και της βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Το σχέδιο για τον καταδυτικό τουρισμό

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η κατάθεση του νομοσχεδίου για την ανάπτυξη του καταδυτικού τουρισμού.

Το σχέδιο, σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη θα περιλαμβάνει και σχετική διάταξη για τις κολυμβητικές δεξαμενές – πισίνες- έτσι ώστε να εκσυγχρονιστεί  και έτσι θα αντικαταστήσει ένα πλαίσιο που συντάχθηκε τη δεκαετία του 1970!

Στα Χανιά ο Χάρης Θεοχάρης

Στα Χανιά μεταβαίνει σήμερα ο κ. Θεοχάρης όπου θα απευθύνει χαιρετισμό σε εκδήλωση που διοργανώνεται από την Ένωση Ξενοδόχων Νομού Χανίων.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί η καμπάνια και το πρόγραμμα των δράσεων για την προβολή της ευρύτερης περιοχής των Χανίων και θα αναδειχθεί η σημασία της πρωτοβουλίας της Σύμπραξης Τουρισμού για την προβολή του Νομού Χανίων.

Νωρίτερα ο κ. Θεοχάρης, μαζί με τον Γενικό Γραμματέα του Ε.Ο.Τ., κ. Φραγκάκη, θα έχει συνάντηση με τουριστικούς φορείς στο Επιμελητήριο Χανίων.