Στο χρηματιστήριο της κτηματαγοράς, το Κουκάκι, το Κολωνάκι, ο Λυκαβηττός, η Γλυφάδα, το Ελληνικό αλλά και η Καλλιθέα, η Κυψέλη και το Μεταξουργείο κάνουν limit up. Οι τιμές πώλησης των κατοικιών στις περιοχές αυτές έχουν εκτοξευθεί στα ύψη καταγράφοντας αυξήσεις που υπερβαίνουν ακόμα και το 70%.

Τα ακίνητα είναι οι νέες «μετοχές» στις οποίες επιλέγουν να επενδύσουν Ελληνες και ξένοι βλέποντας ότι προσφέρουν υπεραξίες και αποδόσεις. Σε πολλές γειτονιές του Λεκανοπεδίου τα σπίτια μόλις βγουν στην αγορά γίνονται περιζήτητα. Αλλάζουν χέρια το πολύ μέσα σε δύο μήνες, όταν πριν από μία τριετία βρίσκονταν στα αζήτητα.

Η αγορά ακινήτων έχει αφήσει πίσω της τις δύσκολες ημέρες της κρίσης. Δείχνει να έχει ζεσταθεί για τα καλά, με τους ανθρώπους της κτηματαγοράς να περιμένουν ακόμα καλύτερες ημέρες μέσα στους επόμενους μήνες λόγω της αναστολής του ΦΠΑ για τρία χρόνια. Το μέτρο θα δώσει νέα ώθηση στην κτηματαγορά και αναμένεται να ξεκολλήσει περίπου 100.000 ακίνητα τα οποία βρίσκονται για πολλά χρόνια στα χέρια των κατασκευαστών λόγω της κρίσης και της υψηλής φορολογίας.

  • Πως ανέτρεψαν τον χάρτη της κτηματαγοράς Airbnb και Golden Visa
  • Ποιες νέες περιοχές βρίσκονται στο στόχαστρο των αγοραστών
  • Ποιο είναι το προφίλ των ξένων αγοραστών

Διαβάστε περισσότερα στα ΝΕΑ της Δευτέρας που κυκλοφορούν