Είθισται (είναι άγραφος δημοσιογραφικός νόμος) να ασχολούμαστε με τον νικητή, όμως στην προκειμένη περίπτωση, η εμφατική νίκη της Μπαρτσελόνα περνά σε δεύτερη μοίρα, καθώς το δράμα της Φενέρμπαχτσε δεν έχει τελειωμό.

Γιατί δεν είναι περίεργο να χάνουν οι Τούρκοι στη Βαρκελώνη, αλλά αυτό το 89-63 έρχεται να αναδείξει τα… μαύρα χάλια της ομάδας του Ομπράντοβιτς.

Η Φενέρ είναι σκιά του εαυτού της. Μόνο την τρίτη περίοδο να δει κανείς, όπου το επιμέρους σκορ ήταν 23-10 και η συνολική διαφορά πόντων 27 (67-40), φτάνει για να καταλάβει ότι δεν πρόκειται για μια σπουδαία βραδιά των νικητών, αλλά για άλλη μια άθλια εμφάνιση των ηττημένων.

Ο Χίγκινς έστησε το δικό του πάρτι κι εξήγησε γιατί έδωσαν τόσα λεφτά για να τον αποκτήσουν οι Καταλανοί.

Χάνγκα, Ντέιβις, Αμπρίνες και Κούριτς ήταν επίσης διψήφιοι, ο Πέσιτς μπορεί να είναι χαρούμενος για την αμυντική συμπεριφορά των παικτών του, καθώς κράτησαν σε πολύ χαμηλή πτήση τους αντιπάλους τους.

Από το ναυάγιο της Φενέρ δεν διασώθηκε κανείς. Ούτε οι αριθμοί μπορούν να εξηγήσουν την απροθυμία των φιλοξενούμενων να πολεμήσουν κι είναι πλέον ορατό δια γυμνού οφθαλμού ότι ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έχει χάσει τον έλεγχο.

Όπως είναι δεδομένο ότι οποιοσδήποτε άλλος στη θέση του θα είχε ήδη απολυθεί…

Τα δεκάλεπτα: 25-15, 44-30, 67-40, 89-63.