Άνευ προηγουμένου πλημμύρες έχουν προκαλέσει οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που έχουν πλήξει τη Δυτική Ελλάδα και ειδικά τη Μεσσηνία.

Οι βροχές, που ξεκίνησαν από το βράδυ της Τρίτης και συνεχίστηκαν το πρωί της Τετάρτης, προκάλεσαν έντονα προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας, με πλημμυρισμένους δρόμους και χωράφια.

Απίστευτο βίντεο από drone: Κόκκινος χείμαρρος έπνιξε τον κάμπο

Χαρακτηριστική της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί, είναι η εικόνα στον κάμπο της Μεσσηνίας, ο οποίος «πνίγηκε» από κόκκινο χείμαρρο.

Το βίντεο καταγράφηκε με drone από την ομάδα Up Stories:

Ρεκόρ βροχής στα Αρφαρά

Είναι ενδεικτικό ότι ο μετεωρολογικός σταθμός του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών-meteo στα Αρφαρά Μεσσηνίας μέσα σε διάστημα τριών μόνο ωρών, σήμερα το πρωί (06:50 – 09:50), κατέγραψε 104 χιλιοστά βροχής.

Χείμαρροι και ρέματα φούσκωσαν και μάλιστα κάποια σε οριακό σημείο να υπερχειλίσουν και να προκαλέσουν πλημμύρες. Σε οριακό σημείο χείμαρρος στο Πήδημα, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες.

Προβλήματα υπήρξαν και στον Άγιο Φλώρο.

Μάλιστα, στην περιοχή του Δήμου Οιχαλίας, ανταποκρίθηκε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, το οποίο ενεργοποίησε το μηχανισμό του Σχεδίου «Ξενοκράτης», προκειμένου να διασφαλιστεί η ζωή και η περιουσία των πολιτών, σε συνεργασία πάντα με τη Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Ελληνική Αστυνομία.

Κυρίως επλήγησαν οι τοπικές κοινότητες Σιάμου και Κατσαρού πλησίον του σημείου του νέου αυτοκινητοδρόμου.