Σε θέσεις μάχης βρίσκονται οι αστυνομικές δυνάμεις στα Εξάρχεια και η ατμόσφαιρα είναι ηλεκτρισμένη.Την ίδια ώρα επεισόδια βρίσκονται σε εξέλιξη σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα. Στην οδό Στουρνάρη, ομάδες νεαρών κατευθύνθηκαν προς την πλευρά των αστυνομικών δυνάμεων λίγο μετά τις 20:00 και άρχισαν να πετούν αντικείμενα.

Ενταση στα Εξάρχεια

Ένταση επικρατεί αυτήν την ώρα στην οδό Στουρνάρη, καθώς ομάδες νεαρών εκσφενδονίζουν πέτρες κατά των αστυνομικών, ενώ κάνουν και χρήση λέιζερ. Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν λάβει θέσεις μάχης, ωστόσο προς το παρόν δεν έχουν απαντήσει στις προκλήσεις.

Αστακός η ΓΑΔΑ

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν παραταχθεί από νωρίς και περιμετρικά του κτιρίου της ΓΑΔΑ για τον φόβο επεισοδίων, μετά την ολοκλήρωση της μεγάλης πορείας για την 46η επέτειο του Πολυτεχνείου.

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει λάβει έκτακτα μέτρα, δεδομένου ότι ήδη έχουν πραγματοποιηθεί 6 συλλήψεις και 2 προσαγωγές και υπάρχει φόβος για επεισόδια στην Αλεξάνδρας από αλληλέγγυους.

Ήδη, αλληλέγγυοι έχουν απευθύνει κάλεσμα για συγκέντρωση έξω από τη ΓΑΔΑ για τα άτομα που συνελήφθησαν και προσήχθησαν από τις ταράτσες πολυκατοικιών στα Εξάρχεια.

Επιχείρηση στα Εξάρχεια

Νωρίς το απόγευμα η αστυνομία προχώρησε σε έξι συλλήψεις από πολυκατοικία στην Σπ. Τρικούπη, καθώς και σε δύο προσαγωγές από πολυκατοικία στην Στουρνάρη.

Πάνω στους συλληφθέντες βρέθηκαν μολότοφ, πέτρες, αντιασφυξιογόνες μάσκες κλπ.