Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρισκόταν ήδη στα ημιτελικά των ATP Finals όποιο και αν ήταν το αποτέλεσμα του σημερινού αγώνα απέναντι στον Ράφα Ναδάλ. Με νίκη σήμερα θα οριστικοποιούσε το ραντεβού του με τον Ρότζερ Φέντερερ στα ημιτελικά.

Ο Ισπανός από την άλλη χρειαζόταν τη νίκη για να αυξήσει τις ελπίδες πρόκρισής του στα ημιτελικά. Πλέον περιμένει ήττα του Ζβέρεφ από τον Μεντβέντεφ, προκειμένου να περάσει εκείνος ως πρώτος και να «στείλει» τον Τσιτσιπά στο δρόμο του Τιμ.

Σε περίπτωση που ο Ζβέρεφ επικρατήσει, ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Φέντερερ ως πρώτος του ομίλου «Αντρέ Αγκάσι», ο Ζβέρεφ τον Τιμ και ο Ναδάλ μένει εκτός συνέχειας της διοργάνωσης.

Η εικόνα του αγώνα:

Στο πρώτο σετ οι δύο τενίστες άλλες φορές εύκολα και άλλες δύσκολα κρατούσαν το σερβίς τους. Έτσι φυσιολογικά φτάσαμε στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Στέφανος σπατάλησε τα δύο πρώτα μίνι – μπρέικ που πήρε, το τρίτο όμως ήταν και το φαρμακερό, καθώς έκανε το 5-4 και στη συνέχεια κράτησε το σερβίς του και πήρε το σετ.

Στο δεύτερο σετ ο Ισπανός ανέβασε την απόδοσή του, πίεσε περισσότερο τον Τσιτσιπά και αφού δεν εκμεταλλεύτηκε τα τρία πρώτα μπρέικ πόιντ που είχε, εκμεταλλεύτηκε το 4ο στο ένατο γκέιμ του δευτέρου σετ και έκανε το 5-4. Στη 10ο γκέιμ του σετ κράτησε το σερβίς του και έκανε το 1-1.

Στο τρίτο σετ του ματς ο Ναδάλ κρατούσε τις περισσότερες φορές με ευκολία το σερβίς του και πίεζε για να πετύχει το μπρέικ. Ο Στέφανος άντεχε, μέχρι το 11ο γκέιμ του σετ όπου δέχτηκε τελικά το μπρέικ. Ο Ναδάλ κράτησε το σερβίς του και έκλεισε το ματς μετά από 2 ώρες και 54 λεπτά.