Ανατριχίλα προκαλούν οι λεπτομέρειες του «άρρωστου» φονικού που έχει σοκάρει την Ρωσία.

Ο λόγος για τον Ρώσο ιστορικό Όλεγκ Σοκόλοφ, ο οποίος συνελήφθη χθες Σάββατο από τις αρχές και στη συνέχεια ομολόγησε ότι σκότωσε και διαμέλισε πρώην φοιτήτρια του, με την οποία είχε συνάψει σχέση.

Το πιο σοκαριστικό απ΄όλα είναι πως τη στιγμή της σύλληψης –η οποία έγινε μέσα στο ποτάμι-, η αστυνομία βρήκε ένα σακίδιο όπου μέσα ο αρρωστημένος ιστορικός είχε κρύψει τα χέρια της φοιτήτριας.

Ο Ρώσος καθηγητής ήταν μεθυσμένος όταν οι αστυνομικοί τον έβγαλαν από τον ποταμό Μόικα στην Αγία Πετρούπολη, ενώ μέσα στο σακίδιο βρίσκονταν δύο γυναικείοι βραχίονες και ένα πιστόλι συναγερμού.

Ήθελε να αυτοκτονήσει ντυμένος Ναπολέων

Ο λόγος που είχε πέσει μέσα στον ποταμό ήταν επειδή ήθελε να ξεφορτωθεί κακήν κακώς τα ανθρώπινα μέλη της Αναστία Γιετσένκο, ενώ σύμφωνα με τα όσα είπε στους αστυνομικούς, ο ίδιος ήθελε να αυτοκτονήσει δημόσια, ντυμένος ως Ναπολέων.

«Παραδέχθηκε την ενοχή του», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αλεξάντρ Ποτσούοφ, ο δικηγόρος του, προσθέτοντας πως ο 63χρονος ιστορικός, ο οποίος νοσηλεύεται με υποθερμία, εκφράζει τη λύπη του για την πράξη του και είναι έτοιμος να συνεργασθεί με την αστυνομία.

Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου

Ο καθηγητής-τέρας θα Θα εμφανισθεί σήμερα, Δευτέρα, ενώπιον δικαστηρίου, το οποίο θα αποφασίσει για την προφυλάκισή του.

Ο Όλεγκ Σοκόλοφ φέρεται ότι δήλωσε στους ερευνητές πως σκότωσε στη διάρκεια καβγά την πρώην φοιτήτριά του Αναστάσια Γιετσένκο, με την οποία διατηρούσε σχέση και η οποία ζούσε στο σπίτι του.

Μετά έκοψε το κεφάλι της, τα χέρια και τα πόδια της στην προσπάθειά του να απαλλαγεί από το πτώμα, διαβεβαιώνουν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Η σχέση του με την 24χρονη φοιτήτρια

Η Αναστάσια Γιετσένκο, 24 ετών, είχε επίσης πάθος για την εποχή του Ναπολέοντα και της άρεσε, όπως και σε εκείνον, να φοράει κοστούμια της εποχής εκείνης. Αφού υπήρξε φοιτήτριά του, συνέχισαν τη συνεργασία τους και είχε συνυπογράψει μαζί του βιβλία.

Το πάθος του με τον Ναπολέοντα και το «βρώμικο» παρελθόν του

Κάτοχος έδρας Ιστορίας στο κρατικό πανεπιστήμιο της Αγίας Πετρούπολης, ο Όλεγκ Σοκόλοφ ήταν συγγραφέας βιβλίων, μερικά από τα οποία είχαν μεταφρασθεί στα γαλλικά. Το 2003 είχε τιμηθεί από τη Γαλλία με το παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής και είχε επίσης εργασθεί ως σύμβουλος σε ταινίες και ντοκιμαντέρ για τον Ναπολέοντα.

Στη Γαλλία ήταν επίσης μέλος του επιστημονικού συμβουλίου της Issep, της σχολής που ιδρύθηκε από την πρώην βουλευτή της άκρας δεξιάς Μαριόν Μαρεσάλ, η οποία τον έπαυσε από τα καθήκοντά του μόλις ανακοινώθηκε η σύλληψή του.

Σύμφωνα με την New York Post, η οποία επικαλείται ρωσικά μέσα, το 2008 ο Όλεγκ Σοκόλοφ είχε χτυπήσει μια γυναίκα και είχε απειλήσει τη ζωή της, όμως ουδέποτε διώχθηκε για τις πράξεις αυτές. Ο ιστορικός ήταν επίσης μέλος της Ρωσικής Εταιρείας Στρατιωτικής Ιστορίας, ενός οργανισμού που διευθύνεται από τον υπουργό Πολιτισμού Βλαντίμιρ Μεντίνσκι. Ο εν λόγω οργανισμός διέγραψε αμέσως κάθε ίχνος του Όλεγκ Σοκόλοφ από την ιστοσελίδα του στο Ίντερνετ, ανέφεραν ρωσικά μέσα ενημέρωσης.