Οι παίκτες της Φενερμπαχτσέ τίμησαν την 81η επέτειο του θανάτου του Κεμάλ Ατατούρκ κρατώντας ένα πανό για εκείνον στα χέρια τους, πριν την έναρξη της αναμέτρησης με τη Μπεσίκτας.

Ο Κώστας Σλούκας έμεινε αμέτοχος και είχε τα χέρια του επιδεικτικά πίσω από την πλάτη του. Η κίνηση αυτή του Σλούκα δεν άρεσε καθόλου στους φίλους της Φενέρ, οι οποίοι χαρακτήρισαν ως απαράδεκτη τη συμπεριφορά του Σλούκα και κάποιοι έγραψαν, μάλιστα, «πήγαινε σπίτι σου».

Μετά το ματς στην ιστοσελίδα της Φενέρ ανέβηκε μία δήλωση του Έλληνα γκαρντ η οποία αναφέρει:

«Παρακαλώ, κανείς δεν μπορείς να ισχυριστεί κάτι. Έχω μεγάλο σεβασμό για τη χώρα και την ομάδα. Είμαι εδώ για 5 χρόνια. Σέβομαι τη χώρα και την ιστορία της. Σίγουρα τίποτα δεν έγινε συνειδητά.

Ήμουν απόλυτα συγκεντρωμένος στο παιχνίδι δεν κατάλαβα τι έγινε εκείνη τη στιγμή. Όλοι ξέρουν ποιος είμαι και πόσο παλεύω για την ομάδα.

Άλλωστε, είμαι στην ομάδα για πέντε χρόνια και βρίσκομαι σε αυτή τη χώρα. Παλεύω για την ομάδα και τη χώρα. Δεν μπορώ ποτέ να αποδεχτώ ότι είμαι ασεβής προς τη χώρα. Υπάρχει σπουδαία ιστορία πίσω. Το ξέρω. Πάντα το σέβομαι. Ναι, παλεύω ως Έλληνας για πέντε χρόνια αλλά είμαι εδώ κάθε μέρα και η Φενέρ εκπροσωπεί την Τουρκία».