Εξελίξεις στην υπόθεση της προανακριτικής επιτροπής για την Novartis φέρνει ο Δημήτρης Τσοβόλας, δικηγόρος του τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ο οποίος κατέθεσε αίτημα και υπόμνημα στο προεδρείο.

Μιλώντας στο One Channel, ο κ. Τσοβόλας τόνισε πως σε αυτό «επισημαίνουμε ότι είναι αυθαίρετη και παράνομη η εξαίρεση των κ.κ. Τζανακόπουλου και Πολάκη από την Επιτροπή και αυτό θα δημιουργήσει ακυρότητα της διαδικασίας, αν επιμείνει η πλειοψηφία στην εξαίρεσή τους, και θα τινάξει στον αέρα την όποια διαδικασία ακολουθήσει».

«Το θέμα ότι θα κληθούν ως μάρτυρες δεν είναι λόγος εξαίρεσης» πρόσθεσε. Σύμφωνα με τον κ. Τσοβόλα «αν εξαιρεθούν οι Τζανακόπουλος και Πολάκης, θα ζητήσουμε την εξαίρεση των Κεγκέρογλου, Κυρανάκη και Πλεύρη».

Ο ίδιος υπογράμμισε, επίσης, ότι «ενδεχομένως η επιτροπή επιμένει σε αυτή την άκυρη απόφαση διότι δεν υπάρχουν στοιχεία για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ώστε στη συνέχεια να πει ότι η Βουλή έστειλε την υπόθεση στο δικαστήριο, αλλά το δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε ότι η διαδικασία πάσχει από ακυρότητα».

Την ίδια ώρα, ο κ. Τσοβόλας έκανε λόγο για πρωτόγνωρα και αντιδημοκρατικά πράγματα, καθώς -σύμφωνα με τον ίδιο- δεν του επετράπη να κάνει δηλώσεις από το περιστύλιο της Βουλής.

«Θα έκανα δηλώσεις με το θεσμικό ρόλο του συνηγόρου υπεράσπισης, όταν ήρθαν από την ασφάλεια της Βουλής και μου είπαν πως δεν έχω το δικαίωμα» κατέληξε.

Πηγή: onetv.gr