Δεν έχει τέλος το μαρτύριο και η αγωνία για την οικογένεια του ναυτικού που απήγαγαν οι πειρατές στο Τόγκο.

Τέσσερις ημέρες έχουν περάσει από την ημέρα της απαγωγής και οι γονείς του παιδιού παραμένουν στο «σκοτάδι», ενώ εντείνονται οι φόβοι λόγω του μικροπροβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει ο 20χρονος.

Οι απαγωγείς δεν έχουν έρθει σε επαφή με την οικογένεια, με τον πατέρα του έλληνα ναυτικού να δηλώνει πως «μας έχουν ενημερώσει ότι γίνονται προσπάθειες στην ελληνική πρεσβεία στη Νιγηρία να εντοπίσουν τον Δημήτρη και τους άλλους ναυτικούς».

«Από την εταιρεία κάνουν ό,τι είναι δυνατό, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιο νέο, καθώς δεν έχουν επικοινωνήσει οι απαγωγείς. Μακάρι να είναι μόνο το οικονομικό κομμάτι, γίνονται αυτά που πρέπει να γίνουν, μυστικά» προσθέτει.

Μαζί με τον Δημήτρη υποφέρουν δύο Φιλιππινέζοι και ένας Γεωργιανός. Για τους πειρατές ο Δημήτρης είναι το δυνατό τους χαρτί, λόγω της καταγωγής από χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κι αυτό, διότι υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να πάρουν τα λίτρα -εφόσον ζητήσουν.

Ακρα μυστικότητα

Εικάζεται ότι κάτω από άκρα μυστικότητα εξελίσσονται παρασκηνιακά κινήσεις της πλοιοκτήτριας εταιρείας προκειμένου να απελευθερωθούν οι ναυτικοί.

Η εταιρεία τηρεί «σιγή ασυρμάτου» που είναι ενδεδειγμένη σε τέτοιες περιπτώσεις. Ωστόσο, διαπραγματευτές με εμπειρία έχουν προσφερθεί να βοηθήσουν.

Ο μητροπολίτης Νιγηρίας Αλέξανδρος μέσα από το Star ζητά από τους γονείς να μην χάσουν την ελπίδα τους.

«Η χειρότερη εκδοχή πρέπει να βγει από το μυαλό. Αυτές οι απαγωγές δεν έχουν κανένα όφελος αν καταλήξουν τραγικά. Θα πρέπει να γίνουν οι διαπραγματεύσεις τις οποίες εκείνοι (σσ. οι πειρατές) ορίζουν» υπογραμμίζει, για να σημειώσει:

«Θέλω να πιστεύω και ολόψυχα ότι θα πρέπει να προσεύχονται για τη γρήγορη απελευθέρωσή του και να μη βάζουν στο μυαλό τους το χειρότερο σενάριο».