Η τεχνολογία drone εισέρχεται  σε όλο και περισσότερους τομείς της ζωή μας και ήταν ζήτημα χρόνου – και δημιουργικής έμπνευσης –  να μπει και στον ιδιωτικό χώρο μας, το σπίτι μας.

Ήδη, ο Ιάπωνας σχεδιαστής Καζουχίρο Γιαμανάκα (Kazuhiro Yamanaka) παρουσίασε το τελευταίο του πρότζεκτ, το «The Flying Light Drone».

Το ιπτάμενο φωτιστικό συνδυάζει τεχνολογία drone με παραδοσιακό φωτισμό εσωτερικών χώρων και παρακολουθεί τις κινήσεις του χρήστη μέσα στο σπίτι του, φωτίζοντας όποτε χρειαστεί.

Οι βάσεις του επιτραπέζιου φωτιστικού έχουν σχεδιαστεί να λειτουργούν ως «πλατφόρμα εκτόξευσης» του ιπτάμενου αντικειμένου.

Τοποθετημένες ένα γύρω στο σπίτι, οι θέσεις τους και το σχέδιο του χώρου πρέπει να προγραμματιστούν εκ των προτέρων. Με χρήση αισθητήρων, το φωτιστικό μπορεί να ιχνηλατεί τις κινήσεις του χρήστη, ακολουθώντας τον και φωτίζοντας κατάλληλα.

Το σχήμα του φωτιστικού μπορεί να ποικίλει και οι «πλατφόρμες εκτόξευσης» δεν είναι πάντα αναγκαίες μιας και το ιπτάμενο αντικείμενο μπορεί να προσγειωθεί και εκτός της βάσης του.

Παρακολουθήστε παρακάτω το σχετικό βίντεο:

photos: designboom.com