Η ισραηλινή πολεμική αεροπορία έπληξε δεκάδες στόχους της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας σήμερα τη νύχτα, απαντώντας στις επιθέσεις με ρουκέτες που εξαπέλυσε η παλαιστινιακή τρομοκρατική οργάνωση στα νότια του Ισραήλ, ανακοινώθηκε από τις αρχές ασφαλείας.

Τρεις τραυματίες

Σύμφωνα με πηγές του παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας, τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν από τους βομβαρδισμούς. Ο ήχος από τις εκρήξεις έγινε αισθητός σε όλη την επικράτεια της Λωρίδας της Γάζας.

Οι ισραηλινές επιδρομές είχαν ως στόχους εγκαταστάσεις της Χαμάς, του ισλαμιστικού τρομοκρατικού κινήματος που κυβερνά τη Γάζα, όπως και συμμάχους του, πρόσθεσαν πηγές των αρχών ασφαλείας στη Γάζα.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως έπληξε «τρομοκρατικούς στόχους». Οι αεροπορικές επιδρομές ήταν αντίποινα για τις ρίψεις τουλάχιστον δέκα ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας, για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα.

Ρουκέτα έπληξε κατοικία

Οι οκτώ από αυτές αναχαιτίστηκαν από το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας «Σιδηρούς Θόλος».

Οι ρουκέτες έπεσαν στον τομέα της πόλης Σντερότ, σε κοντινή απόσταση από τη Γάζα, με μία από αυτές να πλήττει κατοικία χωρίς να προκαλέσει όμως ζημιές, ή θύματα.

Πηγή: ΑΠΕ