Στην εκπομπή One Talk μίλησε το βράδυ της Τετάρτης 30 Οκτωβρίου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χριστόφορος Βερναρδάκης για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις.

Τη συζήτηση άνοιξε ο σάλος που έχει ξεσπάσει μετά την παρέλαση δέκα κοριτσιών με στυλ Monty Python στη Ν. Φιλαδέλφεια και τις αντιδράσεις που προκάλεσε στο Δήμαρχο και στο μητροπολίτη και σε άλλα πρόσωπα της πολιτικής και μη επικαιρότητας.

Για τον κ. Βερναρδάκη, η κίνηση αυτή αποτελεί μια μορφή πολιτισμού, καθώς «πολιτισμός είναι μια κίνηση η οποία ξαναφτιάχνει ιδέες, καινοτομίες, πρωτοπορίες».

«Ήταν εξαιρετικά έξυπνη ιδέα των κοριτσιών, είχε χιούμορ, άποψη κι αισθητική. Αυτό που πρέπει να προβληματίσει είναι η αντίδραση του δημάρχου, του μητροπολίτη κλπ.», πρόσθεσε.

Συζητώντας τώρα για αμιγώς πολιτικά ζητήματα, ο κ. Βερναρδάκης αναφέρθηκε στην υπόθεση Novartis και τις εξελίξεις γύρω από την Προανακριτική Επιτροπή και την απόφαση εξαίρεσης από αυτήν, των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Τζανακόπουλου και Παύλου Πολάκη.

Εκπροσωπώντας το κόμμα του, ο βουλευτής υποστήριξε πως «από τη στιγμή που το κατηγορητήριο απέναντι στον Παπαγγελόπουλο είναι ασθενές, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κανένα λόγο να μη συναινέσει στη διαδικασία, η οποία θα είναι ανοιχτή και εξονυχιστική» και μέσα από αυτήν θα γίνουν γνωστοί χειρισμοί και ενέργειες που η πολιτική τάξη δεν τα γνωρίζει.

Για τον κ. Βερναρδάκη, δύο είναι οι επιλογές για τη συγκεκριμένη περίπτωση. Αφενός η Προανακριτική μέσα στη Βουλή, η οποία θα σέρνεται για μήνες και «και τότε πράγματι όλο το τεκμήριο αθωότητας θα είναι υπό αμφισβήτηση λόγω του πολιτικού κλίματος που θα έχει δημιουργηθεί». Αφετέρου, η άμεση αποπομπή στη Δικαιοσύνη έτσι ώστε να φανεί αν όντως υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις και άρα αποτελεί σκευωρία.

Τώρα για την εξαίρεση των βουλευτών, ο κ. Βερναρδάκης υπογράμμισε πως «η πολιτική της ΝΔ να ζητήσει εξαίρεση από τη σύνθεση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ των δύο στελεχών αποτελεί ωμή παραβίαση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας» και αναρωτήθηκε ποιος είναι ο πραγματικός λόγος πίσω από αυτήν την απόφαση, τη στιγμή που θα μπορούσαν να εξαιρεθούν από την ιδιότητα του μάρτυρα.

Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η εκ νέου πρόταση των δύο αυτών βουλευτών. Τέλος, έκανε και μια σύντομη αναφορά στη συμφωνία των Πρεσπών αφήνοντας αιχμές κατά της ΝΔ και του τρόπου με τον οποίο διαχειρίστηκε την υπόθεση υποστηρίζοντας συγκεκριμένα πως «έχει υποστεί μια ήττα κατά κάποιο τρόπο και τώρα είναι στα αποτελέσματα αυτής της διαχείρισης».

Για τον κ. Βερναρδάκη η συμφωνία των Πρεσπών ήταν και μια συμφωνία σταθεροποίησης, ενώ αν τεθεί θέμα αμφισβήτησης θα είναι καταστρεπτικό για όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές.

Πηγή: onetv.gr