Για κατασκευασμένες διαδικασίες – παρωδία «στις δίκες των αγωνιστών ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα.

Σήμερα, Πέμπτη, δικαζόταν ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στην Αθήνα, στο Δ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, μετά από μήνυση Λιβεριανού fund, με τον ισχυρισμό της παρεμπόδισης πλειστηριασμού, όπως και οι αγωνιστές Ηλίας Σμήλιος και Ζήσης Κλεισιάρης στην Θεσσαλονίκη για τον ίδιο λόγο.

«Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης είναι ο μόνος εκπρόσωπος πολιτικής παράταξης, που διώκεται για πολιτική και κατ’ εξοχήν κοινωνική δράση» καταγγέλλει στην ανακοίνωσή της η ΛΑΕ.

Μεθοδευμένη διαδικασία

Οι ίδιοι κατηγορούν τόσο την πρώην όσο και τη νυν κυβέρνηση ότι «δεν τολμούν να ολοκληρώσουν την μεθοδευμένη διαδικασία, που οι ίδιοι προκάλεσαν και συνεχίζουν να προκαλούν με την ψήφιση και εφαρμογή αντιλαϊκών νόμων. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι σήμερα κανένας από τους μάρτυρες κατηγορίας του Παναγιώτη Λαφαζάνη (τουλάχιστον 10), δεν προσήλθαν στο δικαστήριο για να καταθέσουν, με αποτέλεσμα η δίκη να αναβληθεί για τον Ιούνιο του 2020!.

» Στην Θεσσαλονίκη επίσης αναβλήθηκε η δίκη των αγωνιστών Ηλία Σμήλιου και Ζήση Κλεισιάρη για 30 Ιουνίου 2020».

Απαράδεκτες διαδικασίες

«Αυτές οι απαράδεκτες διαδικασίες έχουν σαν στόχο την διαρκή πολιτική ομηρία του Παναγιώτη Λαφαζάνη, αλλά και δυσμενείς επαγγελματικές συνέπειες για τους άλλους αγωνιστές» συμπληρώνει στην ανακοίνωσή της η ΛΑΕ.

«Η ουσιαστική άρνηση, ολοκλήρωσης της δίκης και έκδοσης απόφασης, οφείλεται στο γεγονός ότι αυτοί που ξεκίνησαν και συνεχίζουν τις διώξεις, φοβούνται μεν την καταδίκη και την λαϊκή κατακραυγή, διότι αποτελεί πρόκληση για ολόκληρη την κοινωνία, φοβούνται όμως και την αθώωση, διότι θα αποτελέσει πανηγυρική νίκη του κινήματος» αναφέρουν επίσης.

«Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και οι άλλοι αγωνιστές, όχι μόνο αυτοί που ήδη δικάζονται αλλά και όλοι όσοι έχουν παραπεμφθεί είναι σίγουρα αθώοι στην συνείδηση του Ελληνικού Λαού.

»Οι διώξεις δεν μας λυγίζουν αλλά μας χαλυβδώνουν και μας κάνουν πιο αποφασιστικούς. Ο αγώνας συνεχίζεται» καταλήγει η ΛΑΕ.