Τις «Μουσικές Ιστορίες» τους αφηγούνται ο μουσικοσυνθέτης, Στέφανος Κορκολής και η τραγουδίστρια, Σοφία Μανουσάκη. Οι δύο τους, μαζί με μια μπάντα, θα εμφανίζονται τις Παρασκευές του Νοεμβρίου στη μουσική σκηνή «Σφίγγα», στην παράσταση «Μουσικές Ιστορίες», αρχής γενομένης από την προσεχή Παρασκευή (1/11).

Εξ αφορμής της συνεργασίας τους αυτής, μιλούν στην εκπομπή «One Talk» και τον Δημήτρη Μανιάτη.

«Τι πιο ωραίο να αφηγείσαι με νότες μια μουσική διαδρομή» σημειώνει ο Στέφανος Κορκολής. «Δεν θα είναι στυγνή παράσταση, θα έχουμε επικοινωνία με τους φίλους μας. Γιατί για να έρθει κάποιος να σε ακούσει είναι φίλος».

Δημιουργός και θεατής, μια «αγκαλιά»

»Αυτή η διάδραση καταργεί τις κόκκινες γραμμές μεταξύ δημιουργού και θεατή. Γινόμαστε μια αγκαλιά» προσθέτει.

Σχετικά με τα της παράστασης, αναφέρει πως «τραγουδάω και κομμάτια που έδωσα σε σπουδαίους ερμηνευτές. Όπως εγώ τα πρωτοέπαιξα. Είναι η μαγική στιγμή που μεταδίδεις το συναίσθημα σε ένα κορυφαίο ερμηνευτή και μετά αυτός το εκτοξεύει.

»Εγώ στη σκηνή τα λέω ψιθυριστά». «Δουλέψαμε πολύ. Κάθε κομμάτι είναι μια ανάμνηση. Θα δώσω όλη μου τη ψυχή» τονίζει, λέγοντας πως «είμαστε μια παρέα φίλων που έχουμε δεθεί στη σκηνή». Μιλώντας για τον Μίκη Θεοδωράκη, ο μουσικοσυνθέτης είναι σαφής.

«Για μένα ο Μίκης είναι τα πάντα»

«Για μένα ο Μίκης είναι τα πάντα. Έχουμε ισχυρή αλληλογραφία με τον Μίκη. Είναι κάτι από τα παλιά. Την πρώτη φορά που έπαιζα κομμάτια του με ρώτησε εάν έχω άγχος. Του είπα ότι » εσείς πρέπει να έχετε τρακ που θα παίξω στα κομμάτια σας». Έχουμε άλλη σχέση, άλλο δέσιμο» αναφέρει.

Στο ερώτημα που είναι πιο «δύσκολο» για έναν καλλιτέχνη όπως ο ίδιος, το να παίζει στις κορυφαίες διεθνείς μουσικές σκηνές ή σε μικρότερες είναι ξεκάθαρος. «Το ίδιο πράγμα είναι. Στις εντός εισαγωγικών μικρότερες υπάρχει μεγαλύτερη αίσθηση ευθύνης.

»Γιατί οφείλεις να γαληνέψουν οι ψυχές. Όχι με την ακαδημαϊκή έννοια. Πρέπει να νιώσει ζεστά ο άνθρωπος που ήρθε από κάτω να σε ακούσει και δαπάνησε τις ώρες από το βράδυ του. Πρέπει να του το ανταποδώσεις επί 100» τονίζει.

Από την πλευρά της, η Σοφία Μανουσάκη, μιλώντας για την παράστασή τους, υπογραμμίζει ότι «δουλέψαμε πολύ πάνω στα κομμάτια.

»Τα καταφέραμε πολύ καλά. Θα υπάρχουν και τραγούδια μόνο με φωνή». Αναφορικά με τις συνεργασίες που έχει κάνει παρά το νεαρό της ηλικίας της, επισημαίνει πως «συνέβησαν σπουδαία πράγματα. Τεράστιοι συνθέτες όπως Μίκης Θεοδωράκης, ο Μίμης Πλέσσας, ο Στέφανος Κορκολής, μου εμπιστεύτηκαν τεράστια έργα τους.

»Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να μην προδώσω την εμπιστοσύνη τους».

Πηγή: onetv.gr