Σε άλλο ένα σόου επιδόθηκαν χθες, στη διάρκεια της Προανακριτικής που έχει συσταθεί για την υπόθεση Novartis και το ρόλο του Δημήτρη Παπαγγελόπολου οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης και Δημήτρης Τζανακόπουλος μετά την απόφαση της πλειοψηφίας να εξαιρεθούν από την επιτροπή καθώς έχουν κληθεί και ως μάρτυρες.

Οι τόνοι στη συνεδρίαση ανέβηκαν όταν τον λόγο πήρε ο Γιάννης Ραγκούσης, τονίζοντας ότι «μετατρέψατε την επιτροπή σε χούντα». «Να με αποβάλλετε. Φωνάξτε την αστυνομία» έλεγε ο Γιάννης Ραγκούσης.

Απαντώντας ο Κώστας Καραγκούνης είπε πως η τοποθέτηση Ραγκούση περί χουντο-επιτροπής πρέπει να καταδικαστεί καθώς εκθέτει τον κοινοβουλευτισμό.

Η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Novartis που  αποφάσισε κατά πλειοψηφία την εξαίρεση των Δημήτρη Τζανακόπουλου και Παύλου Πολάκη οι οποίοι έχουν κληθεί ως μάρτυρες  είχε και άλλα επεισόδια ενώ οι δύο βουλευτές φαίνεται πως έχουν βάλει ως στόχο να τινάξουν την Προανακριτική στον «αέρα» καθώς υποστηρίζουν ότι θα παρευρεθούν κανονικά στην επόμενη συνεδρίαση της Πέμπτης.

«Αντάρτικο» Πολάκη – Τζανακόπουλου

Μπορεί η πλειοψηφία της Προανακριτικής να αποφάσισε την εξαίρεση των Πολάκη – Τζανακόπουλου ωστόσο οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τις κοινοβουλευτικές αποφάσεις.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής, επανήλθε μέσω του Facebook .

«Χουντικής έμπνευσης απόφαση της πλειοψηφίας της προανακριτικής (ΝΔ/ΚΙΝΑΛ) για εξαίρεση εμένα και του Τζανακόπουλου από τις εργασίες της επιτροπής, με το πρόσχημα πως θα μας καλέσουν ως μάρτυρες!!».

Ο Παύλος Πολάκης έκανε λόγο για τριπλό σκοπό πίσω από την απόφαση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, αλλά και της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ. «Ο σκοπός του τριπλός, να ελέγξουν την σύνθεση της επιτροπής για να προφυλάξουν μάρτυρες όπως τον Φρουζή και τον Μανιαδάκη, να συσκοτίσουν και να αποπροσανατολίσουν τη συζήτηση από το τεράστιο σκάνδαλο της Novartis και της φαρμακευτικής δαπάνης που πληρώσαμε 32 δις ευρώ παραπάνω από αυτά που έπρεπε να πληρώσουμε και βέβαια να τρομοκρατήσουν τους εισαγγελείς που διερευνούν τις ποινικές ευθύνες των υπουργών τους!!».

Κλείνοντας, ο Παύλος Πολάκης έγραψε: «Δεν νομιμοποιούμε τη διαδικασία (απείχαμε από την ψηφοφορία μη αναγνωρίζοντας το δικαίωμα να αποφασίσουν την εξαίρεσή μας, καθώς οι επιτροπές συγκροτούνται με πρόταση των αρχηγών των κοινοβουλευτικών ομάδων και με κανέναν άλλον τρόπο). Θα συνεχίσουμε να είμαστε στην επιτροπή».

Αναλυτικά, η ανάρτηση:

Τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ

Πλέον το μεγάλο ερωτηματικό είναι εάν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίζουν τους παλικαρισμούς ή θα συμμορφωθούν με την απόφαση της πλειοψηφίας (16 από τα 25 μέλη ψήφισαν υπέρ της εξαίρεσής τους).

Αν τελικά στη συνεδρίαση της Πέμπτης δώσουν κανονικά τα παρών οι δύο βουλευτές αρνούμενοι να αναγνωρίσουν τη διαδικασία, τότε είναι πιθανό να βρεθούμε μπροστά σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις που θα πλήξουν το κύρος της Επιτροπής.