Ο Άρης υποδέχτηκε τον Παναιτωλικό για την 8η αγωνιστική της Superleague, με τους κιτρινόμαυρους να αναδεικνύονται νικητές με 2-0 χάρη σε δύο εκτελέσεις πέναλτι. Νίκη αλλά μέτρια εμφάνιση για τους Θεσσαλονικείς, με τον Παναιτωλικό να τους προβληματίζει αρκετά παρά το γεγονός πως αγωνίζονταν με 10 παίκτες από το 60′ μετά από την αποβολή του Μοράρ.

Ξεκίνησε καλά ο Άρης, ισορρόπησε ο Παναιτωλικός

Ο Άρης ξεκίνησε με φόρα το ματς όπως συνηθίζει στο Κλεάνθης Βικελίδης, πιέζοντας με το… καλησπέρα την άμυνα του Παναιτωλικού. Κατάφερε μάλιστα να σκοράρει στο 5’ με τον Ντιγκινί, αλλά το γκολ ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ του Φετφατζίδη στο ξεκίνημα της φάσης.

Το κρεσέντο των γηπεδούχων συνεχίστηκε, με τον Ιντέγε να βλέπει τον Γιοβάνοβιτς να του παίρνει την «μπουκιά» από το στόμα κλάσματα του δευτερολέπτου πριν μπει με την μπάλα στα δίχτυα.

Από το σημείο αυτό και μετά, ο Παναιτωλικός άρχισε να ισορροπεί, να κρατάει μπάλα στο μέτρο του δυνατού και να ψάχνει κυρίως από τα αριστερά τη δικιά του καλή στιγμή. Η άμυνα του Άρη όμως ανταποκρίθηκε θετικά.

Δύο λάθη, δύο πέναλτι και… 2-0 για τον Άρη

Η αναμέτρηση έδειχνε… κολλημένη από ρυθμό και παραγωγή φάσεων, με τους Αγρινιώτες να έχουν φέρει το ματς στα μέτρα τους. Ωστόσο δύο πολύ απρόσεκτα μαρκαρίσματα εντός της περιοχής, ώθησαν τον διαιτητή Τσαγκαράκη να δείξει ισάριθμες φορές το σημείο του πέναλτι.

Στο 27’ και μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Ταχάρ ανέτρεψε τον Μπρούνο Γκάμα, με τον βιρτουόζο Πορτογάλο να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να πετυχαίνει το 1-0, με το τρίτο του γκολ στα τελευταία τέσσερα ματς.

Δεν πρόλαβαν να συνέλθουν οι φιλοξενούμενοι και μόλις στο 32’ ο Ντίας ανατρέπει το Σούντγκρεν, με τον Ιντέγε αυτή τη φορά να εκτελεί συρτά και πολύ ψύχραιμα, στέλνοντας στην άλλη γωνία τον Γιαννακόπουλο για το 2-0 των γηπεδούχων.

Ο Παναιτωλικός δεν το έβαλε κάτω ακόμα και με 10 παίκτες

Στο σημείο αυτό ο Μάκης Χάβος έκανε κάποιες εσωτερικές αλλαγές και αύξησε κάπως την επιθετικότητα του Παναιτωλικού με κινητήριο μοχλό τον Ντίας.

Μάλιστα τα «Καναρίνια» βρήκαν μια καλή στιγμή στο 37’. Ο Μοράρ βρήκε χώρο από τα δεξιά και πάτησε περιοχή αλλά ο Εμάν αποσόβησε το γκολ σε πρώτο χρόνο, με τον Ματίγια να διώχνει μακριά προ του Ταχάρ πριν αυτός γίνει επικίνδυνος, με αποτέλεσμα το 2-0 να παραμείνει μέχρι την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος είδαμε άλλο ματς. Ο Παναιτωλικός μπήκε στο γήπεδο πιέζοντας, κέρδισε τρία κόρνερ και σε ένα από αυτά, ο Μαρσιάλ λίγο έλλειψε να σκοράρει μετά από ολιγωρία του ασταθούς Εμάν, αλλά τον σταμάτησε το οριζόντιο δοκάρι!

Ο Μοράρ αποβλήθηκε στο 60’ με δεύτερη κίτρινη κάρτα, αλλά οι φιλοξενούμενοι αντί να… λουφάξουν, απαίτησαν το γκολ με τους Ντάλσιο και Ντίας να είναι οι κινητήριοι μοχλοί.

Ο Ένινγκ βλέποντας την προβληματική εικόνα της ομάδας του αποφάσισε να επέμβει ρίχνοντας στο ματς τους Μπα και Ντουάρτε αντί των Ντιγκινί και Σάσα. Ο Άρης πέτυχε τελικά τον στόχο του και πήρε τρεις πολύ σημαντικούς βαθμούς.