Φως στη δολοφονία του 92χρονου ήρωα πολέμου στη Σάμο έδωσε η ΕΛ.ΑΣ μετά και τη δημοσιοποίηση της περίεργης υπόθεσης στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη «Φως στο τούνελ».

Ο Μιχάλης Σαρικλής θεωρείτο αγνοούμενος επί τρία χρόνια αλλά η οικογένεια του επέμενε ότι πρόκειται για δολοφονία και υποστήριζε ότι ο εύπορος 92χρονος δεν είχε φύγει ποτέ από το νησί.

Αρχικά η υπόθεση είχε αντιμετωπισθεί ως εξαφάνιση. Πρόσφατα όμως προέκυψαν κάποιες πληροφορίες και στοιχεία και η εισαγγελία διέταξε επανεξέταση της υπόθεσης.

Αναλυτικότερα, η εξαφάνιση του 92χρονου κατοίκου Σάμου είχε δηλωθεί στις 26 Νοεμβρίου από συγγενικό του πρόσωπο, στο Αστυνομικό Τμήμα Ερέτριας Εύβοιας. Άμεσα έγιναν ενέργειες για την αναζήτηση του ηλικιωμένου και τη συλλογή στοιχείων, από τα οποία προέκυψαν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας, με βασικό ύποπτο έναν 74χρονο.

Η εκπομπή «Φως στο τούνελ» είχε ξεκινήσει και αυτή έρευνα για την υπόθεση και ρεπόρτερ της βρέθηκε στη Σάμο και μίλησε με τον βασικό ύποπτο.

Η δική του εκδοχή είχε πολλά κενά και ο 74χρονος έπεφτε συνεχώς σε αντιφάσεις γεγονός που οδήγησε στην σύλληψη και την ομολογία του.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κίνητρο του φόνου αποδίδεται σε οικονομικές διαφορές και συγκεκριμένα σε χρέος που είχε ο δράστης προς το θύμα.