Μπορεί στις 21 Σεπτεμβρίου, ένα χρόνο μετά την επέτειο θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου να τοποθετήθηκε συμβολική πινακίδα στην οδό Γλάδστωνος, από μέλη της LGBTQI+ κοινότητας, ωστόσο σήμερα, ένα μήνα μετά η πινακίδα αφαιρέθηκε.

Με ανάρτησή τους, τα μέλη της διαδικτυακής κοινότητας «Justice For Zak/Zackie», εκφράζουν την λύπη τους και παράλληλα δηλώνουν αποφασισμένοι να επιστρέφουν ξανά και ξανά στο μέρος όπου αφαιρέθηκε με βάναυσο τρόπο η ζωή του φίλου τους Ζακ.

Η επιγραφή φαίνεται να αφαιρέθηκε από αγνώστους, με τον δήμο Αθηναίων να ξεκαθαρίζει πως δεν η αφαίρεση δεν έγινε από τον ίδιο.

«Δεν έχει καμιά σχέση η αφαίρεση με τον δήμο Αθηναίων. Αυτό είναι δεδομένο» δηλώνουν στο in.gr από το γραφείο Τύπου του δήμου.

Η ανάρτηση

«Ενημερωθήκαμε σήμερα ότι η επιγραφή «Οδός Zackie Oh» που αναρτήθηκε συμβολικά την ημέρα της συμπλήρωσης ενός χρόνου από τη δολοφονία του Zak από μέλη της LGBTQI+ κοινότητας στη συμβολή των οδών Γλάδστωνος και Πατησίων, αφαιρέθηκε.

Είχε προηγηθεί μια βδομάδα πριν απόπειρα καταστροφής του στένσιλ με τη μορφή του, που είχε φιλοτεχνηθεί την ίδια μέρα με πρωτοβουλία φεμινιστικών ομάδων. Είχαν τότε «πατήσει» το στένσιλ με τη μορφή του με τα γράμματα Χ Α, τα οποία εντός ολίγων ωρών φροντίσαμε να αφαιρεθούν.

Εμείς ενημερώνουμε ότι με όλες μας τις δυνάμεις θα επιστρέφουμε πάντα στο σημείο που αφαιρέθηκε βάναυσα η ζωή του φίλου μας Ζακ, της συντρόφου μας Zackie και θα επιμένουμε να υπενθυμίζουμε στον φασισμό της διπλανής πόρτας ότι δεν θα αφήσουμε να ξεχαστεί αυτό το έγκλημα».