Η αναγόρευσή της σε  επίσημη βασιλική σύντροφο τον περασμένο Ιούλιο έγινε είδηση σε όλο τον κόσμο, αφού η Ταϊλάνδη… θύμισε Σουηδία.  Μόλις τρεις μήνες αργότερα, ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης Μάχα Βατζιραλόνγκορν αφαίρεσε όλους τους τίτλους και τα στρατιωτικά αξιώματα που είχε απονείμει στην ερωμένη του και βασιλική σύντροφό του Σινινάτ κατηγορώντας την για «απιστία απέναντι στον μονάρχη».

Η 34χρονη Σινινάτ Βονγκβατζιραπάκντ, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση των ανακτόρων υπήρξε «αγνώμων» και «φιλόδοξη» ενώ επιχειρούσε «να ανέλθει στο ίδιο επίπεδο με τη βασίλισσα».

Η αναφορά γίνεται για την 4ιχρονη  βασίλισσα Σουτίντα Τιτζάι, την οποία λίγες ημέρες πριν από τη στέψη του, τον Μάιο, ο Μάχα της απένειμε τον τίτλο της βασίλισσας.

Η Σινινάτ, η οποία είναι υποπτέραρχος, πιλότος, νοσηλεύτρια και σωματοφύλακας, ήταν η πρώτη γυναίκα στην οποία απονεμήθηκε ο τίτλος της βασιλικής συντρόφου από την εγκαθίδρυση της συνταγματικής μοναρχίας στην Ταϊλάνδη το 1932.

Σύμφωνα με την δισέλιδη ανακοίνωση του παλατριού, η Σινινάτ «συμπεριφερόταν με τρόπους που δεν αρμόζουν στον τίτλο της» και «δεν ήταν ικανοποιημένη με τον τίτλο αυτόν» ενώ ταυτόχρονα «επιδείκνυε ανυπακοή απέναντι στον βασιλιά και τη βασίλισσα».

Είχε προσπαθήσει επίσης να σταματήσει την αναγόρευση της Σουτίντα σε βασίλισσα πριν από τη στέψη του βασιλιά ο οποίος της έδωσε τη θέση της βασιλικής συντρόφου ελπίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό θα λυνόταν «ένα πρόβλημα που μπορεί να επηρεάσει τη μοναρχία». Όμως εκείνη καταχράστηκε την εξουσία που της είχε δοθεί και έδινε εντολές εκ μέρους του 66χρονου βασιλιά.

Ο βασιλιάς Μάχα Βατζιραλόνγκορν ανέβηκε στον θρόνο μετά τον θάνατο του πατέρα του το 2016. Η βασίλισσα Σουτίντα είναι η τέταρτη σύζυγός του, ενώ έχει αποκτήσει επτά παιδιά από τις τρεις γυναίκες που είχε παντρευτεί νωρίτερα. Η περιουσία του υπολογίζεται στα 35 δισ. ευρώ.