Οπλισμένος ανήλικος μαθητής εισήλθε στο χώρο του σχολείου του στο Πόρτλαντ των ΗΠΑ. Η τραγωδία αποτράπηκε ωστόσο, από τον προπονητή-ήρωα της ομάδας ποδοσφαίρου.

Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται και στο βίντεο ντοκουμέντο, που έδωσαν στην δημοσιότητα οι Αρχές της Αμερικής, ο 17χρονος μαθητής φαίνεται να εισέρχεται στο σχολείο του στο Πόρτλαντ, κρατώντας στα χέρια του όπλο.

Ο Keanon Lowe, προπονητής ποδοσφαίρου και στίβου, δίχως να χάσει καθόλου την ψυχραιμία του, πλησίασε με αργά και σταθερά βήματα τον 17χρονο.

Η αφοπλιστική στιγμή της αγκαλιάς

Κρατώντας τον μαθητή του από τους ώμους, τον πλησιάζει και αφού τον αγκαλιάζει, καταφέρνει να τον αφοπλίσει.

Η τρυφερότητα του προπονητή ήταν ικανά για να λυγίσουν τον 17χρονο και να παραδώσει το όπλο στον προπονητή του, ο οποίος το έδωσε αμέσως στον υπεύθυνο ασφάλειας πίσω του.

Στην συνέχεια έσπευσε να αγκαλιάσει τον μαθητή του, ο οποίος έστεκε σαν υπνωτισμένος.

Η δήλωση του προπονητή

Τις λεπτομέρειες του παρολίγον μοιραίου περιστατικού έδωσε και ο ίδιος ο προπονητής με τις αρχές και τους εισαγγελείς να δίνουν στην δημοσιότητα το συγκλονιστικό βίντεο ντοκουμέντο.

«Είδα το βλέμμα στο πρόσωπό του, το βλέμμα του επάνω στα μάτια του, κοίταξε το όπλο και τότε συνειδητοποίησα ότι ήταν πραγματικό. Τότε άρχισα να λειτουργώ με βάση το ένστικτο. Έβαλα δύο χέρια πάνω στο όπλο και ήμουν ικανός να τον παλέψω», δήλωσε μεταξύ άλλων, όντας ακόμα συγκλονισμένος.