H Λίβερπουλ κατάφερε να σώσει στο 85΄τον βαθμό της ισοπαλίας, μένοντας αήττητη στο «Ολντ Τράφορντ» απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Παρόλα αυτά οι «Reds» και ο Γιούργκεν Κλοπ είχαν παράπονα από την διαιτησία του Άτκινσον, θεωρώντας ότι το γκολ του Ράσφορντ δεν θα έπρεπε να μετρήσει.

«Πέτυχαν ένα γκολ που δείχνει όλα τα προβλήματα που υπάρχουν με το VAR. Είμαι σίγουρος ότι ο κύριος Άτκινσον αφήνει το παιχνίδι να εξελιχτεί επειδή έχουμε το VAR και έπειτα το VAR δεν θέλει η άποψή του να υπερισχύσει έναντι εκείνης του διαιτητή.

Του λέει «ναι, υπήρχε επαφή αλλά εσύ το είδες διαφορετικά». Για μένα όλο αυτό δεν βγάζει νόημα, είναι μία ξεκάθαρη φάση. Μάλιστα έσπευσα να ηρεμήσω τους ανθρώπους του πάγκου επειδή ήμουν σίγουρος πως θα ακυρωνόταν το γκολ μετά από τη χρήση του VAR», τόνισε ο Γιούργκεν Κλοπ αναφορικά με το γκολ του Ράσφορντ στο 36′, για να ρίξει στη συνέχεια «σπόντα» για τους «κόκκινους διαβόλους» και το αμυντικογενές τους παιχνίδι.

«Για να είμαι ειλικρινής, από τότε που βρίσκομαι στην Αγγλία, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παίζει με αυτό τον τρόπο. Μία ομάδα παίζει μόνο για να αμύνεται και η άλλη είναι υποχρεωμένη να κάνει παιχνίδι. Δεν κάνω κριτική στην Γιουνάιτεντ, απλά καταγράφω μία πραγματικότητα.

Εμείς από την πλευρά μας καταφέραμε να μη χάσουμε αν και πήγαν όλα εναντίον μας. Θα πρέπει να βελτιωθούμε αλλά θα πρέπει να το δεχτούμε. Κρατάμε τον πόντο, είναι προτιμότερο από το να μην παίρναμε τίποτα από αυτό το παιχνίδι».

Βεβαίως οι δηλώσεις του Γερμανού δεν θα μπορούσαν να μείνουν ασχολίαστες από τον «μετρ» της ατάκας, Ζοσέ Μουρίνιο, με τον Πορτογάλο να «καυτηριάζει» τα λεγόμενα του Κλοπ…

«Δεν του άρεσε το μενού. Του αρέσει κρέας και πήρε ψάρι, οπότε είναι λογικό να μην είναι ευχαριστημένος από τη στιγμή που δεν έχει καταφέρει να νικήσει ποτέ στο Ολντ Τράφορντ.

Είμαι χαρούμενος που δεν νίκησαν επειδή το ρεκόρ με τις σερί νίκες στην αρχή μίας σεζόν είναι δικό μου (σ.σ. 9 σερί με την Τσέλσι τη σεζόν 2005-06) και όχι δικό τους (σ.σ. η Λίβερπουλ σταμάτησε στις 8 σερί νίκες)», ήταν το σχόλιο του «Special One» στο στούντιο του skysports.