Για το μείζον ζήτημα του μεταναστευτικού, τις πρώτες ημέρες διακυβέρνησης ΝΔ, τα Εξάρχεια, καθώς και την αυτοκριτική υψηλόβαθμων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για το 2015 μίλησε στην εκπομπή One Talk Weekend ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

«Όλη αυτή η ρητορική είναι ένα τέχνασμα του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος προσπαθεί να περάσει στην κοινωνία ότι εκείνη η εποχή είναι μια κακή παρένθεση που ανήκει στο παρελθόν και τώρα είναι έτοιμοι γιατί έχουν την εμπειρία της διακυβέρνησης» δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ, διατυπώνοντας την άποψη πως «είναι λάθος να μπούμε στο διάλογο».

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει λάθος ιδέες

«Το πρόβλημα με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι η εμπειρία του αλλά οι ιδέες του που είναι λάθος» σημείωσε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αλλάζει πολλές φορές απόψεις σε σειρά ζητημάτων.

Σύμφωνα με τον κ. Κυρανάκη στόχος της κυβέρνησης είναι να κάνει πιο εύκολη τη ζωή του κόσμου, από τον επενδυτή μέχρι τον απλό πολίτη που θέλει να ζήσει μια κανονικότητα.

«Να μην ασχολείται κάθε μέρα με το κράτος ως αντίπαλό του. Ωστόσο χρειάζονται πολλά βήματα και προσήλωση για να γίνει αυτό» πρόσθεσε. Αναφερόμενος στο σχέδιο της κυβέρνησης για τα Εξάρχεια, έκανε λόγο για αποφασιστικότητα που δείχνει το αρμόδιο υπουργείο από τις πρώτες ημέρες, φέρνοντας ως παράδειγμα το θέμα των καταλήψεων.

«Για πολλά χρόνια δεν τις άγγιζε κανείς» υπογράμμισε ο κ. Κυρανάκης, σημειώνοντας μάλιστα πως η προηγούμενη κυβέρνηση έδινε δωρεάν ρεύμα και νερό. Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρθηκε και στην κατάργηση του ασύλου, υποστηρίζοντας ότι «έχει επιτρέψει ένα καθεστώς όπου δεν μπορεί να προστατευτεί ένας παράνομος και δεν μπορεί να δράσει ανεξέλεγκτα όπως πριν».

Σε ό,τι αφορά στο μέτωπο της οικονομίας ο κ. Κυρανάκης καταλόγισε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ανούσια περικοπή συντάξεων και εισοδημάτων, καθώς και αυξήσεις φόρων, διαμηνύοντας πως δεν υπάρχει λόγος να υπάρξει νέα λιτότητα.

«Είχαμε πολιτική λιτότητας επί ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς δεν υπάρχει περίπτωση να κόψουμε ξανά συντάξεις και να αυξήσουμε φόρους» είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για την εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στο μεταναστευτικό, ο βουλευτής της ΝΔ απέδωσε τους μεγάλους όγκους ροών στο γεγονός ότι «η προηγούμενη κυβέρνηση είχε εφαρμόσει μια πολιτική ανοιχτών συνόρων και μιας κατάστασης χαώδους και άναρχης εντός της ενδοχώρας».

«Θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα παντού ότι η Ελλάδα σταματά να είναι μια ελκυστική διαδρομή γιατί εφαρμόζει την πολιτική των κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων. Σταματά να είναι ξέφραγκο αμπέλι» υποστήριξε, προσθέτοντας πως «θα δώσουμε προτεραιότητα στα ασυνόδευτα παιδιά».

Στο πλαίσιο αυτό, συμπλήρωσε πως «θα θέλαμε να βοηθήσουμε κι άλλους αλλά δεν μπορούμε να το κάνουμε. Εχουμε φτάσει στα όριά μας» κατέληξε.