Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιά μέσα σε σούπερ μάρκετ, το οποίο λεηλατήθηκε τη χθεσινή νύχτα στο Σαντιάγο που πλήττεται από μεγάλες ταραχές εδώ και δύο ημέρες, ανακοίνωσαν οι αρχές στην πρωτεύουσα της Χιλής.

«Τρεις άνθρωποι χάθηκαν σε πυρκαγιά μέσα σε ένα σούπερ μάρκετ. Οι δύο κάηκαν και ο τρίτος διακομίστηκε σε βαριά κατάσταση σε νοσοκομείο όπου πέθανε», δήλωσε στους δημοσιογράφους η δήμαρχος του Σαντιάγο Κάρλα Ρουμπιλάρ, όπως αναφέρει το ΑΠΕ.

Το απόλυτο χάος στο Σαντιάγο

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κήρυξε ο πρόεδρος της Χιλής το Σαντιάγο το βράδυ της Παρασκευής, που μας πέρασε (τοπική ώρα), αναθέτοντας έκτοτε στο στρατό να εγγυηθεί την ασφάλεια της πόλης, μετά από ένα εικοσιτετράωρο εμπρησμών και συγκρούσεων με την αστυνομία, λόγω της αύξησης του αντιτίμου του εισιτηρίου του μετρό.

«Κήρυξα κατάσταση έκτακτης ανάγκης και, για τον σκοπό αυτό, όρισα τον υποστράτηγο Χαβιέρ Ιτουριάγκα ντελ Κάμπο επικεφαλής της εθνικής προστασίας, σύμφωνα με τις διατάξεις της νομοθεσίας μας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης», δήλωσε ο Σεμπαστιάν σε μήνυμα στο προεδρικό μέγαρο.

Τόπος βίαιων συγκρούσεων μεταξύ της αστυνομίας και των διαδηλωτών, που διαμαρτύρονται για την αύξηση της τιμής του εισιτηρίου του μετρό, έχει μετατραπεί το Σαντιάγο, με τις αναταραχές να αναγκάζουν να αποκλείσουν όλους τους σταθμούς του μετρό.

«‘Όλο το δίκτυο έχει κλείσει εξαιτίας των ταραχών και των καταστροφών που δεν επιτρέπουν ούτε τις ελάχιστες συνθήκες ασφαλείας για τους επιβάτες και τους εργαζόμενους», ανακοίνωσε μέσω Twitter η διαχειρίστρια εταιρία του μετρό μετά τις επιθέσεις που σημειώθηκαν σχεδόν σε όλους τους σταθμούς.

Συνολικά οι επιθέσεις ξεπερνούν τις 164, με πολλές μπάρες και πύλες στα μηχανήματα επικύρωσης των εισιτηρίων να έχουν καταστραφεί.