Τουλάχιστον 14 άμαχοι σκοτώθηκαν σήμερα στη βόρεια Συρία από τις αεροπορικές επιδρομές της Άγκυρας και τους βομβαρδισμούς του πυροβολικού των μαχητών συμμάχων των Τούρκων, που συνεχίζουν την επίθεση εναντίον των κουρδικών δυνάμεων, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Οι αεροπορικές επιδρομές και οι ρίψεις οβίδων σκότωσαν σήμερα 14 άμαχους στο χωριό Μπαμπ αλ Χάιρ και σε άλλα χωριά στα περίχωρα», σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Κατάπαυση πυρός στα… χαρτιά

Υπενθυμίζεται ότι χτες, μετά τη συνάντηση του Ταγίπ Ερντογάν με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, συμφωνήθηκε προσωρινή κατάπαυση πυρός στη Συρία.

Ο τούρκος πρόεδρος συμφώνησε την κατάπαυση πυρός για 120 ώρες, προκειμένου να μπορέσουν να αποσυρθούν από τα σύνορα της χώρας οι κούρδοι μαχητές.

Απειλές Ερντογάν

Η Τουρκία θα ξαναρχίσει την επίθεση στη βόρεια Συρία την Τρίτη αν η συμφωνία εκεχειρίας των 5 ημερών δεν τηρηθεί πλήρως από τις ΗΠΑ, διεμήνυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι δεν αποτελεί πρόβλημα αν οι συριακές  δυνάμεις, οι οποίες υποστηρίζονται από τη Ρωσία, εισέλθουν σε περιοχές όπου δεν υπάρχουν πλέον στρατιωτικές μονάδες του YPG.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP)