Οι συνεργασίες μεταξύ διάσημων καλλιτεχνών δεν είναι καινούρια υπόθεση. Μουσικοί, τραγουδιστές και συγκροτήματα συνεργάζονται με ηθοποιούς, μοντέλα, σκηνοθέτες και διάσημα πρόσωπα της showbiz και ενώνουν συχνά τις δυνάμεις -και τη φήμη τους- δημιουργώντας βιντεοκλίπ που συζητήθηκαν, για όλους τους σωστούς λόγους.

Τα παραδείγματα πολλά, οι διάσημοι που έχουν εμφανιστεί σε βιντεοκλίπ  κορυφαίων ονομάτων της μουσικής σκηνής ακόμα περισσότεροι και τα αποτελέσματα πάντα εντυπωσιακά.

Από την Σοφία Κόπολα και την Αντζελίνα Τζολί, μέχρι την Ναόμι Κάμπελ, την Κιμ Καρντάσιαν και την Κόρντει Κοξ, παρακάτω θα βρείτε 20 μουσικά βίντεο κλιπ με πρωταγωνιστές διάσημους σταρ της showbiz, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι…

1. The Chemical Brothers  – Elektrobank

Η διάσημη σήμερα σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός, Σοφία Κόπολα το 1997 εμφανίστηκε ως αθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής στο βιντεοκλίπ του τραγουδιού των Chemical Brothers «Elektrobank».

2. Fatboy Slim – Weapon Of Choice

Ο ταλαντούχος αμερικανός ηθοποιός Κρίστοφερ Γουόκεν, δίνει ρεσιτάλ στο βιντεοκλίπ για το κομμάτι «Weapon Of Choice» του Fatboy Slim. Απλά απολαυστικός για ακόμα μία φορά.

3. Justin Timberlake – What Goes Around…Comes Around

Η μοιραία γυναίκα – αράχνη Σκάρλετ Γιόχανσον, είναι η πρωταγωνίστρια στο «What Goes Around Comes Around» του Justin Timberlake, σε ένα βίντεο κλιπ που θα μπορούσε να προβληθεί και σε κάποιο φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους.

4. Bruce Springsteen – Dancing In the Dark

Πίσω στη δεκαετία του ’80, τα πράγματα ήταν πιο απλά. Έτσι, ο Bruce Springsteen, εμφανίζεται στο βντεοκλίπ του «Dancing in the Dark» σε μια συναυλία, με τους fans από κάτω να παραληρούν στα πόδια του. Ανάμεσα τους και η νεαρή τότε Κόρντεϊ Κοξ, πολύ πριν μπουν στη ζωή της «Τα Φιλαράκια» και η «Μόνικα Γκέλερ».

5.  Foo Fighters – Learn To Fly

Οι Foo Fighters, στο «Learn To Fly» μας δείχνουν πώς μπορούν να πάνε όλα στραβά σε μία αεροπορική πτήση με τον δικό τους χιουμοριστικό τρόπο. Από τα πρώτα πλάνα, βλέπουμε τον ηθοποιό Τζακ Μπλακ και αμέσως καταλαβαίνουμε ότι κάτι δεν θα πάει ακριβώς όπως μπορεί να φανταζόμαστε.

6. Aerosmith – Crazy

Η Αλίσια Σιλβερστόουν και η κόρη του τραγουδιστή των Aerosmith, Λιβ Τάιλερ, αποφασίζουν να κάνουν κοπάνα από το σχολείο και η… τρελή μέρα που ζουν γίνεται το ιδανικό οπτικό υλικό για το βιντεοκλίπ του «Crazy».

7.  The Rolling Stones – Anybody Seen My Baby

Η 22χρονη Αντζελίνα Τζολί έκανε τα πρώτα της βήματα στην καριέρα της όταν πρωταγωνιστούσε στο βιντεοκλίπ των Rolling Stones «Anybody seen my baby». Ποιος μπορεί να ξεχάσει την  η πανέμορφη ξανθιά που χόρευε αισθησιακά για χάρη του Μικ Τζάγκερ και της παρέας του;

8. Roy Orbison – I Drove All Night

Οι ηθοποιοί Τζένιφερ Κόνελι και Τζέισον Πρίσλεϊ ζουν τον έρωτά τους στο βιντεοκλίπ του Roy Orbison για το τραγούδι «I Drove All Nigh».

9. Paula Abdul – Rush, Rush

Η Paula Abdul με το βιντεοκλίπ του «Rush, Rush» κερδίζει στις αρχές της δεκαετίας του ’90 μία υποψηφιότητα στα βραβεία του MTV στην κατηγορία καλύτερο βιντεοκλίπ. O νεαρός Κιάνου Ριβς κάνει την εμφάνιση του εδώ, ως αντικείμενο πόθου της Paula…

10. Michael Jackson – In the Closet

Τα βιντεοκλίπ του Michael Jackson, αποτελούν μια κατηγορία από μόνα τους. Ο βασιλιάς της ποπ, έδινε σημασία στην παραμικρή λεπτομέρεια, πρωτοπορούσε και ξάφνιαζε πάντα ευχάριστα τους θαυμαστές του. Η «μαύρη γαζέλα» Ναόμι Κάμπελ, λικνίζεται στους ρυθμούς του «In The Closet» και προκαλεί εγκεφαλικά στον ανδρικό -και γυναικείο – πληθυσμό με τις εντυπωσιακές αναλογίες της και τις σέξι χορευτικές της ικανότητες .

11. Michael Jackson – Remember The Time

Είπαμε, ο Michael Jackson, ήταν πρωτοπόρος -και- στο θέμα βιντεοκλίπ. Η πλοκή του «Remember The Time» διεξάγεται στην αρχαία Αίγυπτο, και στο βίντεο συμμετέχουν αστέρες όπως Έντι Μάρφι, Iman, The Pharcyde και Μάτζικ Τζόνσον.

12. Duran Duran – Girl Panic!

Μετά από χρόνια, οι Duran Duran επιστρέφουν το 2010 στο μουσικό προσκήνιο, παρουσιάζοντας στο κοινό τους τη νέα τους δουλειά. Τα supermodels της δεκαετίας του ’90 Ναόμι Κάμπελ, Έλενα Κρίστενσεν, Σίντι Κρόφορντ και Εύα Χερτζίκοβα, πρωταγωνιστούν στο βίντεο του «Girl Panic» ως άλλες Duran Duran.

13. The Rolling Stones – Ride ‘Em On Down

H «Μπέλα» του Twilight επιστρέφει στην οθόνη, αυτή τη φορά όχι ως ερωμένη ενός λαμπερού βρικόλακα, αλλά ως η πρωταγωνίστρια στο single των γερόλυκων της ροκ, The Rolling Stones. Το single «Ride ‘Em On Down», διασκευή του τραγουδιού του Eddie Τaylor από το 1955, ήταν ένα από τα κομμάτια της τελευταίας δισκογραφικής δουλειάς του συγκροτήματος, «Blue And Lonesome».

14. Taylor Swift – You Need To Calm Down

To «You Need To Calm Down» είναι ένα από τα τραγούδια του έβδομου άλμπουμ της Τέιλορ Σουίφτ, με τίτλο «Lover». Το βίντεο του τραγουδιού ήταν υποψήφιο σε 9 κατηγορίες στα ΜΤV Music Video Awards του 2019, κερδίζοντας τελικά τρία, ένα εκ των οποίων και αυτό του Video Of The Year. Σε αυτό, η μίση σχεδόν αμερικάνικη showbiz κάνει ένα πέρασμα: Ράιαν Ρέινολντς, Ελεν Ντε Τζένερις, RuPaul, όλοι οι παρουσιαστές της εκπομπής «Queer Eye», ο Μπίλι Πόρτερ του «Pose», Ανταμ Ρίπον, αλλά αλλά και ο σούπερ σταρ της εποχής μας Τόντρικ Χολ, εμφανίζονται σε ένα βιντεοκλίπ με κοινωνικό μήνυμα και άποψη.

15. Jennifer Lopez – Jenny from the Block

H διάσημη λατίνα σταρ Jennifer Lopez, έχει αποδείξει πως ξέρει πολύ καλά πως να χρησιμοποιήσει τα ΜΜΕ υπέρ της ενώ ενίοτε «βγάζει γλώσσα» στους παπαράτσι και τα σκανδαλοθηρικά media που βάζουν στο στόχαστρο την προσωπική της ζωή. Στο βιντεοκλίπ του «Jenny from The Block» η JLO χρησιμοποιεί την τότε σχέση της με τον Μπεν Άφλεκ, με τον πιο έξυπνο τρόπο.

16. Fergie – M.I.L.F. $

Μερικές από τις πιο hot διάσημες μαμάδες όπως η Ciara, η Κιμ Καρντάσιαν, η Κριστίν Τέιγκεν αλλά και τα διάσημα μοντέλα Gemma Ward, Devon Aoki και Amber Valletta. Σε ρόλο ματάκια..γαλατά, το επίσης διάσημο μοντέλο, Jon Kortajarena.

17. Enrique Iglesias – Hero

Ο λατίνος σταρ Enrique Iglesias, θέλει να γίνει ο ήρωας της διάσημης αμερικανίδας ηθοποιού Τζένιφερ Λαβ Χιούιτ και να την σώσει από τον κακό Μίκι Ρουρκ, στο βίντεο του «Hero» .

18. Fiona Apple – Not About Love

Ο αμερικανός και ελληνικής καταγωγής κωμικός και ηθοποιός Ζακ Γαλιφιανάκης, πρωταγωνιστεί το 2006, στο πλευρό της Fiona Apple για τις ανάγκες του βιντεοκλίπ της τραγουδοποιού «Not About Love».

19. Gorillaz – Stylo

Ο «πολύ σκληρός για να πεθάνει» Μπρους Γουίλις στο βιντεοκλίπ των Gorillaz, αναλαμβάνει τον ρόλο ενός κυνηγού επικηρυγμένων. Στην προκειμένη περίπτωση, τα μέλη του συγκροτήματος.

20. George Michael – Freedom! ’90

Από αυτό το άρθρο φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει το βιντεοκλίπ – ύμνος της δεκαετίας του ’90. Ο George Michael υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Ντέιβιντ Φίντσερ, μαζεύει για τις ανάγκες του «Freedom!’90) τον στρατό των supermodels των 90s που βρίσκονται στο απόγειο της δόξας τους. Ναόμι Κάμπελ, Λίντα Εβανγκελίστα, Κρίστι Τέρλινγκτον, Σίντι Κρόφορντ και Τατιάνα Πάτιτζ πρωταγωνιστούν στην πιο επιτυχημένη συνάντηση της ποπ μουσικής με τη μόδα.