Δικογραφία σε βάρος δύο μαθητών Δημοτικού από τη χώρα της Φολεγάνδρου, σχηματίστηκε από την εισαγγελία Πρωτοδικών Νάξου μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο, σύμφωνα με το οποίο οι μαθητές χτυπούν άγρια μια γάτα στο κεφάλι.

Παράλληλα η εισαγγελία διέταξε να βεβαιωθεί διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ σε βάρος των γονέων του αγοριού που εικονίζεται στο βίντεο να κλωτσάει τη γάτα.

Το σχετικό βίντεο έφερε στο φως της δημοσιότητας η ιστοσελίδα zoosos.gr  όπου δείχνει αρχικά τους δύο νεαρούς να καταδιώκουν το ανήμπορο να αντιδράσει ζώο.

Η γάτα, η οποία ήταν τυφλή έπεσε στην πισίνα ξενοδοχείου δεχόμενη επίθεση με διάφορα αντικείμενα.

Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Τρίτη, 15 Οκτωβρίου στο προαύλιο χώρο του κλειστού για την εποχή ξενοδοχείου. Την επίθεση των δύο αγοριών στο ανυπεράσπιστο ζώο αντιλήφθηκε ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου η οποία άκουσε τις κραυγές της γάτας.

Οταν εκείνη ρώτησε τι έχει συμβεί, οι μαθητές της απάντησαν ότι μια από τις αδέσποτες γάτες είχε πέσει στην άδεια πισίνα του διπλανού ξενοδοχείου.

Στο βίντεο φαίνεται ότι για περισσότερα από τρία λεπτά τα δύο αγόρια καταδιώκουν το ζώο, το κυνηγούν και του πετούν πέτρες. Οταν πια το ζώο σταματάει να κουνιέται, φεύγουν από το χώρο ο ένας μάλιστα χοροπηδώντας.

Η γυναίκα που εντόπισε το ζώο δήλωσε, σύμφωνα πάντα με το zoosos.gr ότι ο πατέρας του ενός παιδιού, όταν του ζήτησε εξηγήσεις, είπε χαρακτηριστικά: «Παιδάκι είναι».

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Νάξου έδωσε, επίσης, εντολή εκτός από την κατεπείγουσα προανάκριση να βεβαιωθεί και διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ σε βάρος των γονέων του αγοριού που κλωτσάει τη γάτα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες σε βάρος των ανηλίκων θα ασκηθεί δίωξη για την κακοποίηση της γάτας ενώ στους γονείς τους θα ασκηθεί δίωξη για παραμέληση ανηλίκου.

Να σημειωθεί ότι η γάτα παρά τις αρχικές πληροφορίες, που την ήθελαν ακίνητη στην άδεια πισίνα, δεν είναι νεκρή. Αναμενόταν να μεταφερθεί για περίθαλψη σε κτηνιατρείο στην Σαντορίνη.