Η ΑΕΚ καλείται να μπει στο πρωτάθλημα μετά τη διακοπή με ένα νέο πρόσωπο.

Περιθώρια για απώλειες δεν υπάρχουν για τους Κιτρινόμαυρους που είναι με την πλάτη στον τοίχο και οφείλουν να βγάλουν εις πέρας ένα ιδιαίτερα δύσκολο πρόγραμμα, για να μείνουν «ζωντανοί» στη μάχη του τίτλου.

Η Ένωση μέχρι στιγμής έχει δείξει αδυναμία στο «εύκολο» γκολ.

Στο διάστημα που έμεινε εκτός δράσης ο Νέλσον Ολιβέιρα υπήρξε… θέμα στη γραμμή κρούσης της ομάδας, με τον Νίκο Κωστένογλου να στερείται επιλογών για να το καλύψει.

Ο μοναδικός «καθαρός» φορ του ρόστερ πίσω από τον Πορτογάλο είναι ο Γιώργος Γιακουμάκης.

Ο έλληνας επιθετικός πήρε ευκαιρίες σε αυτό το διάστημα από τον Κωστένογλου, βοήθησε σε ένα βαθμό την ομάδα, όμως δεν της έδωσε γκολ.

Ο Γιακουμάκης ήρθε στην ΑΕΚ ως ο πρώτος έλληνας σκόρερ της Σούπερ Λιγκ, έχοντας καταγράψει 11 γκολ με τη φανέλα του Πλατανιά στο πρωτάθλημα.

Στην Ένωση όμως δεν έχει κατορθώσει μέχρι στιγμής να δείξει ένα αντίστοιχο πρόσωπο.

Σε δυόμισι σεζόν στον Δικέφαλο ο Γιακουμάκης μετρά 20 συμμετοχές και μόλις… 1 γκολ στο πρωτάθλημα.

Ένα τέρμα που μπορεί να ήταν μισός-τίτλος, μιας και σημειώθηκε απέναντι στον Ολυμπιακό στο Φάληρο, όμως παραμένει το μοναδικό του.

Ο Γιακουμάκης έχει να βρει δίχτυα με τα κιτρινόμαυρα από το παιχνίδι κυπέλλου με τον Απόλλωνα Λάρισας και την εκτός έδρας νίκη της ΑΕΚ με 4-0.

Όπως γίνεται αντιληπτό από τα παραπάνω η επιλογή του έλληνα επιθετικού δεν έχει δώσει μέχρι στιγμής στην Ένωση τις λύσεις που ζητούσε.

Οι Κιτρινόμαυροι έχουν… θέμα όταν απουσιάζει ο Ολιβέιρα και δεν αποκλείεται το παραπάνω να μπει στο μπλοκάκι των μεταγραφικών αναζητήσεων της ΑΕΚ τον Γενάρη.

Μιας και αυτή τη στιγμή το… βάθος που επιθυμεί να έχει η Ένωση στη γραμμή κρούσης της δεν υφίσταται.