Στο Παρίσι είναι απόψε στραμμένα τα βλέμματα της ποδοσφαιρικής Ευρώπης, εκεί όπου η Γαλλία υποδέχεται την Τουρκία στο ντέρμπι της πρώτης θέσης του 8ου ομίλου των προκριματικών του Euro 2020.

Υπό άλλες συνθήκες ο αγώνας θα είχε τεράστιο ποδοσφαιρικό ενδιαφέρον, αφού τρεις στροφές πριν το φινάλε οι δύο ομάδες είναι ισόβαθμες στην πρώτη θέση με 18 βαθμούς και μια νίκη απόψε θα έδινε ξεκάθαρο προβάδισμα σε έναν από τους δύο για την πρώτη θέση και συνεπώς το απευθείας εισιτήριο των ομίλων.

Δυστυχώς όμως, δεν είναι αυτός ο λόγος που η όλοι απόψε θα έχουν την προσοχή τους στραμμένη στο Stade de France.

H σκιά των πολιτικών εξελίξεων έρχεται να απλωθεί πάνω από ένα ποδοσφαιρικό ματς και η ένταση που έχει προκύψει μεταξύ των δύο χωρών μετά την εισβολή της Τουρκίας στην Συρία, την οποία κατήγγειλε η Γαλλία, έχει μεταφερθεί στη σημερινή αναμέτρηση.

Τα διεθνή ΜΜΕ το χαρακτηρίζουν ως παιχνίδι υψηλού κινδύνου, αφού περίπου 30.000 Τούρκοι έχουν ταξιδέψει απ’ όλες τις χώρες της Ευρώπης, κυρίως Γερμανία και Βέλγιο, προκειμένου να στηρίξουν την Εθνική ομάδας της χώρας τους, αλλά και να αποδοκιμάσουν τους Γάλλους.

Το κλίμα είναι τόσο τεταμένο που στο εσωτερικό της Γαλλίας υπήρχαν φωνές που έκαναν λόγο για αναβολή της αναμέτρησης, ωστόσο τόσο η Κυβέρνηση όσο και η γαλλική Ομοσπονδία ξεκαθάρισαν ότι μια τέτοια απόφαση μπορεί να πάρει μόνο η UEFA και κανείς άλλος.

Πάντως τόσο ο προπονητής της Τουρκίας Σενόλ Γκιουνές θέλησε να ρίξει τους τόνους λέγοντας «οι ποδοσφαιρικοί αγώνες προσφέρονται για ειρήνη», ενώ και τα τουρκικά ΜΜΕ στις ανταποκρίσεις τους από το Παρίσι δίνουν μια ήρεμη εικόνα.

«Κάποιοι υπερβάλλουν ως συνήθως, εμείς εδώ ήρθαμε για έναν ποδοσφαιρικό αγώνα και όχι για πόλεμο», δηλώνουν οι τούρκοι εκδρομείς με φόντο τον Πύργο του Άιφελ.