Παραιτήθηκε από τη θέση της η πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης, όπως έκανε γνωστό με ανακοίνωσή της η ΟΝΝΕΔ.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση: «Πριν από λίγα λεπτά ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ έλαβε την παραίτηση της προέδρου της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης, την οποία και έκανε δεκτή.

Παράλληλα, τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν οι προβλεπόμενες από τον Κανονισμό Λειτουργίας της Οργάνωσης πειθαρχικές διαδικασίες».

Ρατσιστικό παραλήρημα κατά προσφύγων

Είχε προηγηθεί ένα επί της ουσίας ρατσιστικό παραλήρημα κατά των προσφύγων σε κείμενο – επιστολή προς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Αφορμή αποτέλεσαν οι πληροφορίες ότι η κυβέρνηση δρομολογεί την μετακίνηση αιτούντων ασύλου σε ανενεργή πτέρυγα του νοσοκομείου Αμαλία Φλέμινγκ.

Μεταξύ άλλων, το κείμενο της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης ανέφερε ότι:

* Η ύπαρξη ανάλογων ευάλωτων ομάδων μπορεί να προσελκύσει εγκληματίες στην περιοχή.

* «Όλοι γνωρίζουν ότι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες δηλώνουν ψεύτικες ηλικίες ώστε να τύχουν των ευνοϊκότερων ρυθμίσεων ανηλίκων […] Ακόμη όμως και ένας 15χρονος που έχει πολεμήσει, έχει ακόμη στην πραγματικότητα ψυχή ανηλίκου; Και συγκρίνεται με τα δικά μας 15χρονα;».

* Κρούει τον «κώδωνα του κινδύνου» για εμφάνιση φυματίωσης και ευλογιάς «και άλλων ασθενειών».

* «Αν όντως οι μελλοντικοί τρόφιμοι μετανάστες είναι ανήλικοι, θα χρειαστεί να πάνε σχολείο […] αν είναι παραπάνω ανά τάξη, τότε και τα υπόλοιπα παιδιά είναι καταδικασμένα να μη μάθουν γράμματα. Τα δικά μας παιδιά».

* «Πως θα αντιμετωπίσουμε τα σεξουαλικά πειράγματα των νεαρών μουσουλμάνων έναντι των Ελληνίδων μαθητριών μας που για τα πρότυπα τους τις θεωρούν χαλαρών ηθών λόγω διαφορετικού ντυσίματος […] Δε θα δεχτούμε την αλλοίωση του πατρογονικού μας πολιτισμού».

Πριν από την παραίτηση της προέδρου της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης Φαίης Νικητοπούλου, η ΟΝΝΕΔ είχε προχωρήσει σε σχόλιο επί του κειμένου, επισημαίνοντας ότι «δεν υπηρετεί αυτή την κατεύθυνση και για το λόγο αυτό θα κινηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες ώστε οι αρμόδιοι να δώσουν άμεσα εξηγήσεις».