Ο Στέφανος Τσιτσιπάς τα έδωσε όλα απέναντι στον φορμαρισμένο Ντανιήλ Μεντβέντεφ, αλλά δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό του Σανγκάη Μάστερς.

Ο Ελληνας τενίστας ηττήθηκε με 2-0 σετ (7-6 [5], 7-5) από τον Ρώσο και ολοκλήρωσε στους «4» την πορεία του στη φετινή διοργάνωση. Παρά την ήττα, ωστόσο, ο 21χρονος αθλητής φεύγει από την κινεζική πόλη με πολλαπλά οφέλη στις αποσκευές του.

Πρώτο και κύριο, η πρόκριση στα ATP Finals του Λονδίνου. Ο Στέφανος μετά τη νίκη του επί του Νόβακ Τζόκοβιτς (2-1) και την πρόκριση στα ημιτελικά, σφράγισε το εισιτήριό του για τη σπουδαία διοργάνωση, που θα λάβει χώρα στη βρετανική πρωτεύουσα τον Νοέμβριο.

Μια διοργάνωση, στην οποία θα αγωνιστούν οι καλύτεροι του 2019 και χωρίς αμφιβολία ένας από κορυφαίους τενίστες της φετινής σεζόν είναι και ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Μία τεράστια επιτυχία για τον 21χρονο και μάλιστα ιστορικής σημασίας, καθώς είναι ο πρώτος Ελληνας που θα παίξει στη γιορτή του παγκοσμίου τένις, απέναντι σε Τζόκοβιτς, Φέντερερ και Ναδάλ.

Παράλληλα, με την παρουσία του μέχρι τα ημιτελικά της διοργάνωσης, θα προσθέσει στην βαθμολογία του στην παγκόσμια κατάταξη 270 βαθμούς, καθώς πέρσι είχε ηττηθεί στον τρίτο γύρο από τον Κέβιν Αντερσον. Η πρόκριση στους «4» του έδωσε 360 βαθμούς, από τους οποίους αφαιρέθηκαν οι 90 βαθμοί που είχε μαζέψει την περσινή σεζόν.

Το ισοζύγιο είναι θετικό για τον Στέφανο, ο οποίος επίσης θα βάλει στον τραπεζικό του λογαριασμό ένα πολύ μεγάλο ποσό. Συγκεκριμένα, ο συμπατριώτης μας φεύγει από την Σανγκάη, όντας πλουσιότερος κατά 357.000 δολάρια ή αλλιώς περίπου 323.000 ευρώ!

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο νικητής, που θα προκύψει από την αυριανή μάχη ανάμεσα στον Ντανιήλ Μεντβέντεφ και τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ, θα πάρει 1.374.995 δολάρια, ενώ ο ηττημένος θα κερδίσει 696.000 δολάρια.

Το μεγαλύτερος κέρδος για τον Στέφανο Τσιτσιπά από το Μάστερς της Σανγκάης, ωστόσο, δεν είναι ούτε οι βαθμοί, αλλά ούτε τα χρήματα, όσο και αν αυτό ακούγεται οξύμωρο. Είναι οι εξαιρετικές του εμφανίσεις και η επιστροφή στις σπουδαίες νίκες. Ο 21χρονος επέστρεψε σε υψηλές πτήσεις και απέδειξε περίτρανα ότι ανήκει στην ελίτ του παγκοσμίου τένις.