Στη «μάχη» του τελικού των κρίκων, στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ενόργανης γυμναστικής που διεξάγεται στο στάδιο «Χανς Μάρτιν Σλάιερ» της Στουτγκάρδης, ρίχνεται απόψε (12/10, 19:40) ο Λευτέρης Πετρούνιας.

Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Ρίο κατεβαίνει στον αγώνα με διπλό στόχο: να υπερασπιστεί τον τίτλο που έχει κατακτήσει στα τελευταία τρία παγκόσμια πρωταθλήματα (2015, 2017, 2018) και να παραμείνει αήττητος σε οποιονδήποτε αγώνα από τον Απρίλιο του 2016 και, παράλληλα, να εξασφαλίσει μια από τις τρεις θέσεις που οδηγούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Υπενθυμίζεται ότι ο 29χρονος γυμναστής κατετάγη τέταρτος στον προκριματικό της περασμένης Κυριακής (6/10) με 14,700 βαθμούς. Εκεί, πάντως, ο Πετρούνιας έδειξε ότι έχει αφήσει πίσω την ενδεκάμηνη απουσία του από τους αγώνες, λόγω της επέμβασης, στην οποία είχε υποβληθεί τον περασμένο Νοέμβριο στον αριστερό ώμο.

Έτσι, ο Έλληνας πρωταθλητής, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα από μια φλεγμονή στον αριστερό ώμο που υποχώρησε τις τελευταίες ημέρες, μπόρεσε να προετοιμαστεί χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα για τον τελικό.

Όπως προέκυψε από τη σχετική κλήρωση, ο Πετρούνιας θα αγωνιστεί έκτος μεταξύ των οκτώ φιναλίστ του τελικού, στον οποίο θα μετάσχουν -κατά σειρά- οι Ντένις Αμπλιάζιν (Ρωσία, 14,600 βαθμοί στον προκριματικό), Αρτούρ Ζανέτι (Βραζιλία, 14,700), Νικ Κλέσινγκ (Γερμανία, 14,566), Ιμπραΐμ Τσολάκ (Τουρκία, 14,858), Μάρκο Λοντάντιο (Ιταλία, 14,666), Αρτούρ Τοβμασιάν (Αρμενία, 14,566) και Σαμίρ Αΐτ Σαΐντ (Γαλλία, 14,700). Ο Έλληνας πρωταθλητής έχει -μαζί με τον Λοντάντιο το πρόγραμμα με τον υψηλότερο συντελεστή δυσκολίας (6,30) μεταξύ των οκτώ αθλητών που θα μετάσχουν στον αγώνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υποψήφιοι για τα τρία «εισιτήρια» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι μόνο οι πέντε από τους οκτώ φιναλίστ, καθώς οι Ζανέτι, Αμπλιάζιν και Κλέσινγκ έχουν ήδη πάρει την ομαδική Ολυμπιακή πρόκριση με τις χώρες τους και δεν δικαιούνται να διεκδικήσουν επιπλέον θέσεις.

Ο Πετρούνιας μετέχει για πέμπτη διαδοχική φορά σε τελικό Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, καθώς το 2014 ήταν έκτος στη Νανίνγκ της Κίνας, ενώ ακολούθησαν τα χρυσά μετάλλια του 2015 στη Γλασκόβη, του 2017 στο Μόντρεαλ και του 2018 στην Ντόχα.

Κατά την πρώτη ημέρα των τελικών οργάνων του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος (12/10, 17:00 – 20:50 ώρα Ελλάδας, απευθείας μετάδοση ΕΡΤ SPORTS), θα διεξαχθούν οι τελικοί των ασκήσεων εδάφους, του πλάγιου ίππου και των κρίκων στους άνδρες και οι τελικοί του άλματος και των ασύμμετρων ζυγών στις γυναίκες.