Μπορεί την προηγούμενη βδομάδα ο Ντόμινικ Τιμ να πανηγύρισε τον τίτλο στο Πεκίνο, ωστόσο στο τουρνουά της Σανγκάης ο Ματέο Μπερετίνι επικράτησε του Αυστριακού με 2-0 σετ ( 7-6 [8], 6-4) και θα αντιμετωπίσει τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ στα ημιτελικά του τουρνουά.

Στο πρώτο σετ και οι δύο τενίστες κρατούσαν το σερβίς τους άλλες φορές πιο εύκολα και άλλες πιο δύσκολα. Έτσι οδηγηθήκαμε στο τάι μπρέικ. Ο Τιμ ξεκίνησε δυνατά και προηγήθηκε με 3-0, ωστόσο ο Μπερετίνι αντέδρασε και έφτασε στο υπέρ του 6-4.

Εκεί έχασε 3 σετ πόιντ, ενώ και ο Τιμ είχε τη δική του ευκαιρία να πάρει το σετ. Τελικά ο Ιταλός εκμεταλλεύτηκε την τέταρτη ευκαιρία του να πάρει το σετ.

Στο δεύτερο σετ τα έξι πρώτα γκέιμ πήγαν στους τενίστες που σέρβιραν. Στο 7ο ο Μπερετίνι έκανε το καθοριστικό μπρέικ.

Ο Ιταλός είχε διπλό ματς πόιντ στο τελευταίο σετ το οποίο έχασε, ο Τιμ είχε δύο ευκαιρίες να ανταποδώσει το μπρέικ που είχε δεχτεί αλλά τις πέταξε στα σκουπίδια και τελικά ο Μπερετίνι κράτησε το σερβίς του και έκλεισε το σετ.

Αξίζει να σημειωθεί πως θα έχουμε νέο νικητή στο τουρνουά της Σανγκάης, αφού Φέντερερ, Τζόκοβιτς, Μάρεϊ αποκλείστηκαν, ο Ναδάλ δεν συμμετείχε, ενώ ο Νταβιντένκο έχει αποσυρθεί.

Θυμίζουμε ότι το άλλο ζευγάρι των ημιτελικών (πέρα από το Μπερετίνι – Ζβέρεφ) είναι το Τσιτσιπάς – Μεντβέντεφ (12/10, 11:30 το πρωί ώρα Ελλάδας).

Άλλο ένα γεγονός είναι πως για πρώτη φορά μετά τη Μαδρίτη το 2018, δεν έχουμε κάποιο εκπρόσωπο της Big-3 στα ημιτελικά τουρνουά Masters.