Η σεζόν στην Euroleague, άρχισε με εφιαλτικό τρόπο για τον Ολυμπιακό. Η ήττα στην πρεμιέρα από τη Βιλερμπάν και η απογοητευτική εικόνα στο παρκέ του Αστρομπάλ, προκάλεσε έντονους τριγμούς στο ερυθρόλευκο οικοδόμημα και έφερε την λήξη της συνεργασίας των Πειραιωτών με τον Ντέιβιντ Μπλατ.

Πλέον, στη 2η αγωνιστική και μέσα στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός αναζητά αντίδραση κόντρα στη Βαλένθια, με τον μέχρι πρότινος βοηθό του Μπλατ, Κεστούτις Κεμζούρα, να αναλαμβάνει τα ηνία.

Ο Ολυμπιακός πηγαίνει «γεμάτος» στη αναμέτρηση, με τον Λιθουανό να αναμένεται να αλλάξει κάποια πράγματα στον τρόπο παιχνιδιού, ενώ το όνομα του Αντώνη Κόνιαρη είναι πολύ πιθανό να βρεθεί εντός 12άδας.

Από την άλλη και η Βαλένθια προέρχεται από μια βαριά εντός έδρας ήττα από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (96-71) και θέλει να δώσει τις δικές της απαντήσεις. Ο κόουτς Πονσαρνάου δεν υπολογίζει τον Λουί Λαμπεϊρί που υπέστη τράβηγμα στον προσαγωγό.

Οι ερυθρόλευκοι έχουν το πάνω χέρι κόντρα στην ισπανική ομάδα αφού σε σύνολο 8 αναμετρήσεων, μόνο μια έληξε με ήττα για αυτούς. Ήταν το μακρινό 2013 όταν οι Βαλενθιάνοι νικούσαν στο κλειστό του Κορυδαλλού με 77-69…

Οι Μπόλταουζερ, Μάντιλα και Μπίσανγκ θα «σφυρίξουν» την αναμέτρηση, ενώ ενδιαφέρον θα έχει και η αντίδραση του κόσμου, με την προσέλευση στο ΣΕΦ να αποτελεί πραγματική σπαζοκεφαλιά. Ωστόσο δεν αναμένονται περισσότεροι από 5-6.000 φίλοι του Ολυμπιακού στις εξέδρες.