Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ δεν χάνει ευκαιρία να επιδείξει επιλεκτικά την σκληρότητά ή την απάθεια του, τόσο στα κρίσιμα ζητήματα της διεθνούς επικαιρότητας, όσο και σε «εσωτερικές» υποθέσεις, όπως το δυστύχημα που σημειώθηκε όταν σύζυγος Αμερικανού διπλωμάτη, πάτησε με το αυτοκίνητό της έναν Βρετανό έφηβο.

Το χρονικό του δυστυχήματος

Το τροχαίο σημειώθηκε στις 27 Αυγούστου, όταν η 42χρονη Αμερικανίδα Αν Σάκολας οδηγώντας στο αντίθετο ρεύμα, παρέσυρε και σκότωσε τον 19χρονο Χάρι Νταν, ο οποίος επέβαινε στην μηχανή του.

Στην συνέχεια κάνοντας χρήση της διπλωματικής της ασυλίας, έφυγε από την Βρετανία προκειμένου να μην υποστεί τις συνέπειες των εγκληματικών της ενεργειών, όπως αναφέρει η DailyMail.

Η οικογένεια του αδικοχαμένου εφήβου προσπαθεί απεγνωσμένα να διασφαλίσει την επιστροφή της Σάκολας στην Βρετανία, προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση από την αστυνομία.

Οι προκλητικές δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ

Ο ένοικος του Λευκού Οίκου αναγνώρισε αρχικά ότι «συνέβη μία τραγωδία» και περιέγραψε την Σάκολας – την οποία δεν κατονόμασε – ως μία «οδηγό που κατευθύνθηκε με το αυτοκίνητό της από την λάθος πλευρά του δρόμου».

Συνέχισε υποστηρίζοντας πως και ο ίδιος την «έχει πατήσει» και ότι έχει προβεί σε ανάλογη ενέργεια στο παρελθόν.

«Αυτοί είναι αντίθετοι δρόμοι, μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ. «Όταν συνηθίζεις να οδηγείς στο δικό μας οδικό δίκτυο και ξαφνικά βρίσκεστε σε ένα άλλο, κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί. Πρέπει να υπάρχει προσοχή» ολοκλήρωσε ο Τραμπ.

Χθες, Τετάρτη, ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, προέτρεψε τον Τραμπ να διασφαλίσει την άρση της διπλωματικής ασυλίας της 42χρονης Αμερικανίδας.