Η Φενερμπαχτσέ πριν την έναρξη του αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα ήταν το μεγάλο φαβορί για τη νίκη, ωστόσο, μετά το τζάμπολ της σπουδαίας αναμέτρησης τα δεδομένα άλλαξαν άρδην και το πραγματικό αφεντικό του παιχνιδιού ήταν η ομάδα του Μίλαν Τόμιτς!

Οι πρωταθλητές της Αδριατικής Λίγκας πραγματοποίησαν εκπληκτική εμφάνιση μπροστά στους χιλιάδες οπαδούς τους που βρέθηκαν στο γήπεδο και πέτυχαν μια σπουδαία νίκη απέναντι στην πανίσχυρη ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς.

Οι Ερυθρόλευκοι επικράτησαν με 65-56 και ανάγκασαν τον Σέρβο τεχνικό, αλλά και τα αστέρια του να υποκλιθούν μπροστά τους. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη για τον Ερυθρό Αστέρα στη φετινή διοργάνωση, ενώ η Φενέρ γνώρισε την δεύτερη ήττα της σε ισάριθμα παιχνίδια!

Μεγάλη εμφάνιση για την ομάδα του Βελιγραδίου έκανε ο Στρατός Περπέρογλου, ο οποίος ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 9 πόντους, 2 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ενώ εξαιρετικός ήταν και ο Τζέιμς Γκιστ. Ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού πέτυχε 11 πόντους και είχε 8 ριμπάουντ.

Από την ομάδα του Ομπράντοβιτς, ξεχώρισε ο Νάντο Ντε Κολό με 19 πόντους, ενώ ο Μπόμπι Ντίξον είχε 13 πόντους. Ο Κώστας Σλούκας κινήθηκε σε ρηχά νερά, με τον Ελληνα γκαρντ να έχει 6 πόντους με 1/5 δίποντα, 0/2 τρίποντα και 4/4 βολές, ενώ παράλληλα κατέβασε 1 ριμπάουντ και έδωσε 1 ασίστ, σε 20:11 λεπτά παιχνιδιού.

Η εικόνα του αγώνα

Το παιχνίδι ήταν κλειστό στα πρώτα λεπτά, με τον Ερυθρό Αστέρα να προηγείται αρχικά με 9-5 και λίγο αργότερα με 15-13. Ο Νάντο Ντε Κολό, ωστόσο, με τρίποντο έφερε τούμπα το ματς και έκανε το 16-15 υπέρ της τούρκικης ομάδας, που ήταν και το σκορ δεκαλέπτου.

Στη δεύτερη περίοδο οι γηπεδούχοι πάτησαν γκάζι και με εξαιρετικά ποσοστά στην επίθεση έφτασαν στο +6 (27-21). Ο Ντε Κολό μείωσε στον πόντο (29-28), αλλά ο Λορέντζο Μπράουν απάντησε με το ίδιο νόμισμα και έστειλε τον Ερυθρό Αστέρα στην ανάπαυλα στο +5 (35-30).

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι παίκτες του Μίλαν Τόμιτς ακολούθησαν κατά γράμμα τις εντολές του και με εξαιρετική άμυνα έφτασαν στο +9 (46-37), ενώ η περίοδος ολοκληρώθηκε με τους γηπεδούχους στο +8 (51-43).

Στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού η Φενέρ μπήκε στο παρκέ αποφασισμένη να παλέψει για να γυρίσει το ματς. Οι Ντε Κολό και Ντίξον έφεραν τη Φενέρ στο καλάθι (53-51), αλλά η αντεπίθεσή της δεν είχε συνέχεια. Ο Φαγέ με εξαιρετική άμυνα και πολύ καλές επιλογές στην επίθεση έδωσε ξανά στον Ερυθρό Αστέρα προβάδισμα 10 πόντων (61-51).

Με δύο λεπτά να απομένουν η Φενέρ δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για να αποφύγει την ήττα. Η κόρνα της λήξης βρήκε την ομάδα του Τόμιτς νικήτρια με 68-56, με τον κόσμο να αποθεώνει τον Σέρβο προπονητή και τους παίκτες του για τη μεγάλη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 15-16, 35-30, 51-43, 68-56