Η επίσκεψη του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Σερβία είχε ένα απρόοπτο στο οποίο μάλιστα ενεπλάκη -εμμέσως- η σύζυγός του Εμινέ.

Η επίσκεψή της πρώτης κυρίας της Τουρκίας, Εμινέ Ερντογάν, στην πρεσβεία της χώρας της στο Βελιγράδι παραλίγο να καταλήξει… άσχημα.

Όπως μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο Ν-1, λίγη ώρα πριν από την άφιξη της Εμινέ Ερντογάν στο κτίριο της τουρκικής πρεσβείας, άνδρες της προσωπικής της ασφάλειας οπλισμένοι με μακρύκαννα πυροβόλα όπλα, είχαν αναπτυχθεί στην γύρω περιοχή.

Εξόργισαν τους θαμώνες

Κάποιοι απ’ αυτούς εισήλθαν σε παρακείμενη καφετερία και άρχισαν να ελέγχουν τον χώρο προκαλώντας την αντίδραση θαμώνων, αλλά και του προσωπικού.

Ακολούθησε έντονος φραστικός διαπληκτισμός, σε διάφορες γλώσσες, που έφτασε στα όρια της συμπλοκής, όταν ένα γκαρσόνι και πελάτες του καταστήματος άρχισαν να σπρώχνουν προς την έξοδο τους Τούρκους ασφαλίτες.

Χρειάστηκε η παρέμβαση υπαλλήλων της τουρκικής πρεσβείας, οι οποίοι κάλεσαν την σερβική αστυνομία.

Ο τηλεοπτικός σταθμός Ν-1 αναφέρει ότι ένα γκαρσόνι και ένας πελάτης της καφετερίας προσήχθησαν στην κεντρική αστυνομική διεύθυνση Βελιγραδίου.

Λίγη ώρα αργότερα, αφού καταγράφηκαν τα στοιχεία τους και ανακρίθηκαν, αφέθηκαν ελεύθεροι.

Πηγή: ΑΜΠΕ