«Η εισβολή της Τουρκίας στη Βόρεια Συρία είναι παράνομη» ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Αλέξης Τσίπρας.

«Θα οδηγήσει σε περαιτέρω αποσταθεροποίηση την περιοχή καθώς και σε ενίσχυση των προσφυγικών ροών στο Αιγαίο» συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Επεσήμανε δε, ότι η αδυναμία της Διεθνούς Κοινότητας να επιβάλει το Διεθνές Δίκαιο, είναι προφανής, ενώ χαρακτήρισε ως τραγική την «ασυνάρτητη» στάση του προέδρου Τραμπ και την «αφωνία της Ελλάδας εκκωφαντική».

Κατά της τουρκικής εισβολής στη Συρία ο ΣΥΡΙΖΑ

Την τουρκική εισβολή στη Συρία καταδίκασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναφέρει ο τομέας Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Ομογενειακών Υποθέσεων, «η στρατιωτική εισβολή της Τουρκίας στη Βόρεια Συρία παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο, υπονομεύει κάθε απόπειρα ειρήνευσης στη Συρία».

Τονίζουν ότι θα οδηγήσει -όχι στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και στη μείωση των προσφυγικών ροών- αλλά στην επανενεργοποίηση του ISIS και της τρομοκρατίας εις βάρος των δημοκρατικών δυνάμεων, «πλήττοντας κυρίως αμάχους και προκαλώντας ένα νέο κύμα προσφυγιάς».

Παράλληλα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητά την άμεση σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και την επείγουσα ενεργοποίηση της διεθνούς διπλωματίας, για την αποτροπή ακόμα χειρότερων εξελίξεων.

Τέλος, από την Κουμουνδούρου εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στον κουρδικό λαό και τους συμμάχους του κατά του ISIS στη Βόρεια Συρία, καθώς και σε ολόκληρο τον πολύπαθο συριακό λαό.