Ολοκληρώθηκε η μυστική ψηφοφορία για τη σύσταση ή όχι Προανακριτικής Επιτροπής που θα διερευνήσει το ρόλο του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση Novartis.

Ανεγνώση ο ονομαστικός κατάλογος των βουλευτών και ποσοι παρευρίσκονταν στην αίθουσα, έλαβανκαι ένα ψηφοδέλτιο στο οποίο περιλαμβάνονταν τρεις απαντήσεις για να επιλέξουν: «ναι», «όχι», «παρών». Κάποιοι που βρίσκονται στο εξωτερικό απέστειλαν επιστολικές ψήφους.

Η συζήτηση που προηγήθηκε διεξήχθη σε ιδιαιτέρως συγκρουσιακό και τεταμένο κλίμα.

Λάβρος ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος εξαπέλυσε πυρά προς όσους τον κατηγορούν, και προειδοποίησε ότι τις επόμενες ημέρες έχει ακόμη πολλά να πει.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ την πλήρη κάλυψη του κ. Παπαγγελόπουλου ανέλαβε το βαρύ πυροβολικό του ΣΥΡΙΖΑ: Τσίπρας, Πολάκης, Τζανακόπουλος, που με τις ομιλίες τους προκάλεσαν ουκ ολίγες αντιδράσεις από τους βουλευτές της συμπολίτευσης, αλλά και του ΚΙΝΑΛ.

Ούτε από αυτή τη συζήτηση έλειψαν οι καυγάδες μεταξύ Παύλου Πολάκη και Άδωνι Γεωργιάδη.

Αποχώρησαν ΚΚΕ, ΜέΡΑ25, Ελληνική Λύση

Σημειώνεται ότι από την συνεδρίαση της Ολομέλειας για την σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, αποχώρησαν καταγγέλλοντας τη διαδικασία και το συνολικό χειρισμό του θέματος ΚΚΕ, ΜέΡΑ 25 και Ελληνική Λύση.

Την πρόθεση του να υπερψηφίσει ανακοίνωσε το ΚΙΝ.ΑΛ.